Dejan i Nikola za kraj spektakla

II Memorijal "Vidoje Sjekloća" ponudiće sjutra od 20 sati u Mediteranskom sportskom centru u Budvi šest borbi, a u posljednjoj u osam rundi boksvaće Nikola, sin proslavljenog bokserskog radnika
71 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Dejan Zlatičanin i Miodrag Martinović, Foto: Savo Prelević
Nikola Sjekloća, Dejan Zlatičanin i Miodrag Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2014. 13:01h

Drugi Memorijal "Vidoje Sjekloća" ponudiće sjutra od 20 sati u Mediteranskom sportskom centru u Budvi šest borbi, a u posljednjoj u osam rundi boksvaće Nikola, sin proslavljenog bokserskog radnika. Rival Sjekloći biće sjajni Urugvajac Horhe Rodriges. Prethodno će, takođe za rejting, Dejan Zlatičanin boksovati sa Aleksom Boneom iz Ekvadora. I taj meč će biti za rejting i trejaće deset rundi.

Organizator memorijala je Crnogorska profesionalna bokserska asocijacija (MBF), a u pomen na pokojnog bokserskog radnika i poedagoga Vidoja Sjekloću, ulaz će biti besplatan.

"Ne ulazim maksimalno spreman u duel sa Urugvajcem, jer formu tempiram za 22. novembra kada ću u Liverpulu boksovati novi eliminacioni meč za napad na svjetsku titulu u WBC verziji. Zato i boksujem u osam rundi i nadam se da ću slaviti. Iako nijesam finiširao pripreme za borbu, ja sam u punom treningu i nadam se da će mi povod meča, ali i moja publika pred kojom nikad nijesam izgubio pomoći da slavim. A pobjeda mi je bitna zbog rejtinga, a od rezultata će zavisiti i za šta ću se boriti u Liverpulu",kazao je naš supersrednjak Sjekloća, koji se ove godine u Berlinu već borio za titulu svjetskog prvaka i izgubio u ravnopravnoj borbi od Njemca Artura Abrahama.

Pored Nikole na konferenciji za novinare bili su Zlatičanin i predsjednik MBF-a Milorad-Mijo Martinović.

"U meč sa Bonom ću ući maksimalno spreman, kao i svaki put kada pripreme obavim u Ljubljani sa mojim trenerom Slobodanom Anđelićem. Imao sam sjajne uslove, i kvalitetne sparing partnere i nadam se novoj pobjedi. Iako Bono nema pozitivan skor, nezgodan je bokser i znao je da iznenadi neke od velikih šampiona. Zato ga neću potcijeniti. Ovaj meč moram dobiti, jer ne smijem dozvoliti da nagazim mali kamen i skotrljam se nakon ogromnog uspona koji sam savladao pobjedom u Glazgovu nad jednim od najboljih boksera lake kategorije u svijetu. Pobjeda mi znači kako bi konačno dobio šansu da boksujem za svjetskog prvaka", naglasio je Zlatičanin, koji zbog razornog udarca ljevicom zasluženo nosi naziv Dinamit.

Zlatičanin nema poraz u profi ringu, i slavio je u svih 19 borbi, 13 puta nokautom.

"Doveli smo sjajne borce i publici ćemo pokloniti besplatan ulaz, jer je Vidoje to zaslužio i mnogo nam nedostaju njegovi savjeti i prisustvo u radu. A uspjeli smo, iako našoj federaciji je pomoć stizala jedino od SO Budva. Čak niko od nadležnih iz crnogorskog sporta nije nazvao da čestita pobjedu Zlatičaninu u Glazgovu, gdje mu je trebalo čak pola sata da sa crnogorskom zastavom izađe iz sale zbog želje 12.000 ljudi da mu čestitaju i slikaju se sa njim. Ali smo uspjeli čak i uz ignorantski odnos crnogorskih biznismena - lopova, i blizu smo zacrtanom cilju. To je da imamo svjetskog prvaka, a na Kongresu WBC očekujemo da se poptpiše ugovor za ono što je Zlatičanin napravio i dobio zvanje zvaničnog pretendenta. Za sada nemamo odgovore na ponude za meč za titulu prvaka svijeta ili prvaka Evrope, ali ako ne bude od strane WBC-a, imamo alternativnih jakih federacija. WBO želi da upadne i Amerikanac Terens Kroford, prvorangirani na svim listama i zvanično najbolji boksert lake u svijetu želi da se oproba sa Zlatičaninom. Očekujem najkasnije u maju meč za titulu - zaključio je Martinović.

A u uvodnim borbama, prve tri su u četiri runde i sastaće se: Franćesko Romanjani (Italija) - Dalibor Terzić (Srbija), Dilan Prašović (Herceg Novi) - Aleksandar Petrović (Srbija), Dragan Roganović (Cetinje) - Aleksandar Bojić (Srbija). U šest rundi predviđen je meč Miljan Rovčanin (Srbija) - Marko Rupčić (Hrvatska).

Bonus video: