Karatisti nastavili kontinutet dobrih rezultata

Nastup na šampionatu crnogorska reprezentacija završila je sa osam medalja - dvije zlatne i po tri srebrne i bronzane
65 pregleda 0 komentar(a)
Almir Cecunjanin, Foto: Boris Pejović
Almir Cecunjanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.10.2014. 11:54h

Crnogorski karatisti su nastupom na šampionatu Balkana u Ohridu nastavili kontinutet dobrih rezultata na međunarodnim takmičenjima i napravili dobru uvertiru za predstojeće Svjetsko prvenstvu u Bremenu, saopšteno je iz Karate saveza Crne Gore (KSCG).

Nastup na šampionatu crnogorska reprezentacija završila je sa osam medalja - dvije zlatne i po tri srebrne i bronzane.

Zlatna odličje osvojili su Ana Drašković do 50 i Almir Cecunjanin u kategoriji preko 84 kilograma, srebrnu medalju Marina Raković, muški kata tim i ženski tim u borbama, a bronzane Biserka Radulović u katama, Dragana Konjević u kategoriji preko 68 i Jelena Maksimović do 61 kilogram.

Muški tim nastupio je u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Stefan Pajović, a ženski tim u borbama Jelena Maksimović, Dragana Konjević i Marina Raković.

Predsjednik KSCG Dragan Šakotić kazao je da je seniorska reprezentacija ostvarila odlične rezultate.

"Sa dvije zlatne i po tri srebrne i bronzane medalje napravili smo izuzetan iskorak ka Bremenu. Očekujem da se i sa tog takmičenja vratimo uspješno. Imaćemo i tamo šta da pokažemo i čime da se pohvalimo", rekao je Šakotić na konferenciji za novinare.

On je najavio da će KS Crne Gore uskoro posjetiti predsjednik Svjetske karate federacije Antonio Espinoza.

"Tokom boravka u Ohridu imao sam sastanke i razgovore sa čelnicima karate federacija zemalja regiona. Razgovao sam i sa Espinozom i generalnim sekretarom Evropske karate federacije Stjepanom Čelanom. Postigli smo dogovor da 16. i 17. novembra dođu u zvaničnu, radnu posjetu Savezu i Crnoj Gori", kazao je Šakotić.

Selektor muške ekipe u borbama Dragoljub Fatić kazao je da su crnogorski reprezentativci, u odnosu na Mediteransko prvenstvo, popravili formu.

"To govore i rezultati. Bilo je deset država, među njima Srbija i Turska, koje su među najtrofejnim u Evropi i svijetu. Konkurencija je bila jaka, a do finala se moralo odraditi četiri meča. Medalje sve govore, ali zadovoljni smo i načinom kako su naši takmičaru vodili borbe, njihovom formom i prikazanim karateom. Nije bilo lako doći do zlatne medalje", rekao je Fatić.

On je istakao da je, osim Cecunjanina i Drašković, odlično radila i Marina Raković, koja je izgubila finale od predstavnice Turske.

"Imamo prostora da neke psihološke elemente, ne tehničko-taktičke i fizičke, podignemo na još veći nivo. Predstoje pripreme od pet-šest dana, od 26. do 2. novembra, a uz malo sreće možemo i u Bremenu ostvariti dobre rezultate. Da pokušamo da Crnoj Gori donesemo svjetsku medalju", rekao je Fatić.

Selektor reprezentacije u katama Jugoslav Bukilić kazao da je smatra da je rezultat u katama mogao biti i bolji.

"Pored medalje Biserke Radulović i muškog kata tima imali smo još dvije borbe za medalju, Srđana Vukovića i ženskog kata tima, tako da smo mogli proći još bolje. Bilo je i nekih spornih odluka i neujednačenog sudijskog kriterijuma, posebno u meču Mijata Vojvodića koji je drastično oštećen", rekao je Bukilić.

Osvajač zlatnog odličja Almir Cecunjanin kazao je da je zadovoljan kako je odradio šampionat, navodeći da su sva četiri meča bila podjednako jaka i neizvjesna.

"U polufinalu i finalu protivnici su mi bili osvajači medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava. U finalu sa gubio 3:1, ali sam uspio da preokrenem rezultat i osvojim zlatnu medalju. Još malo ću podići formu i ispraviti greške tako da sam siguran da ću šampionat u Bremenu dočekati maksimalno spreman", kazao je Ceciunjanin.

Ana Drašković je podsjetila da je do zlatnog odličja došla pobjedama protiv predstavnica Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Turske.

"Zadovoljna sam nastupom u Ohridu. Imala sam četiri meča, a u finalu pobijedila sam djevojku koja je osvajala medalje na evropskim i svjetskim prvenstavima. Hvala Savezu i selektoru Slavenku Bajiću, a posebnu zahvalnost dugujem klubu i treneru Žarku Rakoviću", rekla je Drašković.

Osvajač srebrne medalje Marina Raković vjeruje da će do SP ispraviti grešku iz finala i da se nada dobrom rezultatu i u Bremenu.

"Pobijedila sam predstavnice BIH 2:0, Srbije 3:0, u polufinalu hrvatsku reprezentativku preglasavanjem 5:0. Od predstavnice Turske izgubila sam 1:0. Do SP ispraviću grešku i popraviti formu.

Selektor Fatić saopštio je da će na SP u Bremenu u borbama nastupiti Almir Cecunjanin, a kod žena Ana Drašković, Marina Raković, Jelena Maksimović i Dragana Konjević, koje će i činiti ekipu u borbama. U katama će se takmičiti Mijat Vojvodić i Biserka Radulović.

Šampionat u Bremenu održava se od 5. do 9. novembra.

Bonus video: