Uhapšeni u akciji Grom osuđeni na 11 godina i 8 mjeseci zatvora

1584 pregleda 0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.10.2014. 12:45h

Specijalno vijeće Višeg suda u Podgorici kojim je predsjedavala sudija Valentina Pavličić danas je izreklo prvostepenu presudu uhapšenima u akciji „ Grom“, zbog krivičnih djela stvaranja kriminalne organizacije i šverca marihuane u međunarodnim razmjerama.

Risto R. Mijanović (25) iz Cetinja, osuđen je na jedinstvenu kaznu od pet godina i 10 mjeseci zatvora stvaranja kriminalne organizacije i šverca marihuane u međunarodnim razmjerama, dok je Astrit Fetoši (33) osuđen na tri godine i deset mjeseci zatvora, i njima je sud produžio pritvor.

Radovan Mijanović (54) je za ista krivična djela osuđen na jedinstvenu kaznu od godine zatvora. Janko Božović (39) je juče osuđen na godinu zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji, pa mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora, jer je ranije pravosnažno osuđen na dvije i po godine zatvora zbog prodaje droge.

Maloljetnom F.M. je izrečena vaspitna mjera pojačan nadzor organa starateljstva, dok je Vasko Gvozdenović (35) iz Nikšića, oslobođen od optužbe jer nije dokazano da je bio pripadnik kriminalne organizacije.

U prvostepenoj presudi se između ostalog navodi da je Risto Mijanović organizovao kriminalnu organizaciju sa ciljem prodaje droge u međunarodnim razmjerama.

Bonus video: