Prekršajna prijava protiv dvojice gimnazijalaca iz Tuzi

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju ostalih osoba koje narušavale javni red i mir u krugu Gimnazije u Tuzima
144 pregleda 2 komentar(a)
Tamara Popović, Foto: Zoran Đurić
Tamara Popović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.10.2014. 15:59h

Podgorička policija identifikovala je i prekršajno procesuirala sedamnaestogodišnje A.D. i M.G., učenike Gimnazije "25. maj" u Tuzima, zbog sumnje da su prije dva dana u školskom dvorištu fizički napale dvije godine mlađeg D.O., takođe učenika te škole.

Savjetnica za odnose s javnošću u Upravi policije, Tamara Popović, kazala je da je o identifikovanju osumnjičenih upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca (ODT) u Podgorici, koji se izjasnio da u tom slučaju nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužosti, i naložio da se A.D. i M.G. prekršajno procesuiraju.

"Policijski službenici su, shodno tome, Područnom organu za prekršaje u Podgorici podnijeli prekršajnu prijavu protiv A.D. i M.G, zbog osnovane sumnje da su, na štetu D.O, počinili prekršaj iz čl. 10 Zakona o javnom redu i miru – fizički napad", kazala je Popović.

Prema njenim riječima, službenici Centra bezbjednosti (CB) Podgorica preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju ostalih osoba koje su tog dana narušavale javni red i mir u krugu Gimnazije u Tuzima.

Bonus video: