Arsenal u nedjelju protiv Čelika iz Zenice, meču prethodi utakmica ženskih ragbi timova

1 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2014. 17:23h

Ragbi klub Arsenal Porto Montenegro igraće u nedjelju kao domaćin protiv Čelika iz Zenice u trećem kolu Regionalnog ragbi prvenstva RRC.

Utakmica će se odigrati na Stadionu u parku (stadion FK Arsenal) u Tivtu, Arsenalska ulica, a počinje u 15 časova.

Prije početka ovog meča, biće održana revijalna utakmica između ženske ekipe ragbi kluba Čelik i kombinovag tima crnogorskih ženskih timova Arsenal i Budućnost. One će igrati verziju tač ragbija. Meč ženskih timova, koji u cilju promocije ragbija među ženama i buduće regionalne lige za ženske timove, organizuje Ragbi savez Crne Gore, počinje 14.30 sati.

Ženski ragbi tim Čelik iz Zenice

Od muških ekipa, Zeničani su favoriti, dok iz ekipe domaćina najavljuju da se neće predati bez borbe i da će biti zanimljiv meč.

Čelik je osnovan 1972. godine i bio je jedan od najboljih ragbi klubova u SFR Jugoslaviji, dok je Arsenal osnovan prije četiri godine.

Većina igrača Čelika ima decenijsko iskustvo u ovom sportu još iz mlađih kategorija, dok se većina igrača crnogorskog tima sa ovim sportom upoznala prije 2-3 godine.

Arsenal se nalazi u grupi B ovog takmičenja sa Čelikom i beogradskim Pobednikom.

U prvom kolu prvak Bosne i Hercegovine je u Zenici dobio oslabljene beograđane rezultatom 26:12, Arsenal je tada bio slobodan.

U drugom kolu Pobednik je u Beogradu pobjedio Arsenal sa 55:3. Tivćanima je ovo bila prva utakmica u regionalnoj ligi i prvi susret sa ozbiljnim protivnikom.

Na tabeli B grupe, RRC po pet bodova imaju Pobednik i Čelik, dok je Arsenal za sada bez bodova.

Nakon zimske pauze ekipe će u martu odigrati po još jednu međusobnu utakmicu. U nastavak takmičenja plasiraće se prva dva tima iz grupe.

Galerija

Bonus video: