Žabljak spreman za Univerzitetsko prvenstvo Evrope

78 pregleda 0 komentar(a)
Sportska dvorana na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Sportska dvorana na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.10.2014. 17:19h

Sportski direktor Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) Patrik Perosa, povodom organizacije Univerzitetskog prvenstva Evrope u karateu, koje se u Crnoj Gori održana u junu iduće godine, boravio je proteklog vikenda na Žabljaku i obavio inspekcijske poslove za organizaciju ovog šampionata.

Epilog svega je da je gotovo sigurno da će Žabljak biti domaćin te značajne sportske manifestacije

"Studentski sportski savez Crne Gore(SSSCG) se u novembru 2012. godine kandidovao na konkursu EUSA i dobio organizaciju Univerzitetskog prvenstva Evrope u karateu. Kako to pravila EUSA propisuju, sve zemlje domaćine univerzitetskih prvenstava Evrope posjećuje inspekcija koja zajedno sa nacionalnim studentskim sportskim savezom kontroliše sve aspekte šampionata - smještaj, dvoranu, opremu, akreditacije, medicinsku zaštitu, transport i drugo. Od 10. do 12. oktobra ove godine u Crnoj Gori je boravio gospodin Perosa i obavio inspekciju pomenutog šampionata. Nakon posjete SSSCG i pregleda planova i scenarija vezanih za organizaciju šampionata, on je zajedno sa predstavnicima SSSCG Predragom Zečevićem i Dankom Jokanovićem posjetio Žabljak i zajedno sa predsjednikom Opštine Veselinom Vukićevićem i direktorom lokalne turisticke organizacije Žabljaka Borom Nikolićem obišao novu sportsku dvoranu, hotele kao i Opštinu Žabljak", kaže predsjednik nacionalnog SSSCG Boris Sekulić.

Sekulić je istakao da u izvještaju gospodina Perose stoji da Žabljak ima sve neophodne uslove za održavanje međunarodnih sportskih takmičenja.

"Navedeno je da su smještajni kapaciteti u skladu sa EUSA standardima a da je sportska sala urađena po najsavremenijim standardima i zadovoljava kriterijume za organizaciju i znatno zahtjevnijih takmičenja. Takođe je u izvještaju pohvaljen odnos lokalne uprave kada je u pitanju organizacija ovog šampionata i, u konačnom, data je preporuka da od 23. do 26. juna Žabljak bude domaćin univerzitetskog prvenstva Evrope u karateu", kaže Sekulić očekujući da se na Žabljaku okupi više sportista nego što je bilo na šampionatu u Bukureštu 2013. godine, kada je nastupilo 311 učesnika iz 29 evropskih zemalja i sa 103 univerziteta.

Bonus video: