Presuda za šverc droge: Ejuboviću i Avdiji sedam godina robije

Nebojša M. Mrkaja (52) iz Sarajeva, oslobođen je od optužbe, nakon što je zamjenik specijalnog tužioca Veljko Rutović, u završnoj riječi, odustao od krivičnog gonjenja tog Sarajlije
134 pregleda 3 komentar(a)
Akcija Grom, Foto: Boris Pejović
Akcija Grom, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2014. 12:54h

Baranin Zajko K. Ejubović (29), osuđen je juče na pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverc oko 10,5 kilograma droge.

Drugi uhapšeni u istoj policijskoj akciji "Grom" Mirsad Z. Avdija (27) iz Ulcinja, osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora.

Prvostepenu presudu juče je u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Ana Vuković.

Nebojša M. Mrkaja (52) iz Sarajeva, oslobođen je od optužbe, nakon što je zamjenik specijalnog tužioca Veljko Rutović, u završnoj riječi, odustao od krivičnog gonjenja tog Sarajlije.

Ejubović je, piše u presudi, od 28. decembra 2012. do 30. januara 2013. godine angažovao kurire, ugovarao poslove i nabavljao novac za plaćanje droge koja je iz Albanije, preko Crne Gore krijumčarenja u Bosnu i Hercegovinu.

Akcija "Grom" sprovedena je i u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj gdje je uhapšeno više osoba i zaplijenjena veća količina droge.

Trojici kojima je juče izrečena presuda, sudilo se odvojeno od ostatka optuženih.

Bonus video: