Arsenal traži šansu protiv Pobednika

0 komentar(a)
Arsenal - Nikšić, ragbi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Arsenal - Nikšić, ragbi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.10.2014. 12:26h

Ragbi klub Arsenal Porto Montenegro igraće sjutra (subota) protiv beogradskog Pobednika u svoju prvu utakmicu u Regionalnom ragbi prvenstvu (RRC).

Zbog prvog nastupa i popularizacije ragbija u Crnoj Gori uprava RRC dozvolila je klubu iz Tivta da za njega igra nekoliko igrača iz drugih crnogorskih timova, pa će u ovoj utakmici, protiv jedne od najjačih ekipa u regionu, nastupiti neformalna reprezentacija Crne Gore.

Meč počinje u 15 sati na Stadionu FK Žarkovo u Beogradu u Vodovodskoj ulici. Ovo je drugo kolo RRC a u prvom je Arsenal bio slobodan a Pobednik je izgubio od zeničkog Čelika.

Utakmica će biti veliko iskustvo za Arsenal i igrače iz drugih domaćih klubova koji će im pomagati.

Predsjednik Arsenala Igor Adžaip kazao je da ulaze u ovo takmičenje sa ambicijama da prođu grupu i da će dati sve od sebe da pokažu da, iako su početnici u odnosu na ostale ekipe u RRC, znaju da igraju dobar ragbi.

Narednog vikenda, 19. oktobra, Arsenal u Tivtu igra sljedeću utakmici Regionalnog prvenstva protiv prvaka Bosne i Hercegovine ekipa Čelika iz Zenice. Nakon toga nastavlja se domaće prvenstvo i utakmice ženskog kluba Arsenal.

"Očekujemo da će ova balkanska liga doprinijeti popularizaciji ragbija u Crnoj Gori. Uskoro će početi škola ragbija u Tivtu a možda i u ostalim gradovima", kazao je Adžaip.

Bonus video: