Napadnut načelnik beranske policije

Do zgrade u kojoj Krgović odnedavno privatno stanuje, može se doći iz više pravaca, a Vijestima” je rečeno da su svi pravci “pokriveni” kamerama iz obližnjih lokala
338 pregleda 57 komentar(a)
Veselin Krgović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veselin Krgović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.10.2014. 20:29h

Načelnik beranske policije Veselin Krgović, teže je povrijeđen kada su ga dvije maskirane osobe napale juče rano ujutru ispred zgrade u kojoj stanuje. Tu informaciju potvrdili su i iz Uprave policije, šturo saopštavajući da istražuju ko je napao dugogodišnjeg policajca.

Do Krgovića juče se nije moglo doći, a njegovi telefoni dostupni redakciji bili su isključeni. O događaju koji je juče bio u fokusu pažnje u gradu na Limu kružile su oprečne informacije - prema jednoj verziji, on je navodno iz stana primijetio da se neko kreće oko njegovog automobila, a kada je izašao, dva maskirana muškarca nasrnula su na njega, premlatila ga i pobjegla.

Prema drugoj verziji, načelnik je stigao automobilom do zgrade u kojoj živi i parkirao auto na dosta mračnom dijelu parkinga. Po izlasku iz vozila, napadnut je. Inspektori, međutim, e isključuju mogućnost i da je napad fingiran, zbog navodno njegovih konfuznih izjava datih kolegama.

Krgoviću su u Opštoj bolnici u Beranama nakon napada konstatovani potres mozga, povrede u predjelu leđa, kao i posjekotine po rukama.

"Pri dolasku u bolnicu Krgović je bio vidno dezorijentisan. Predloženo je hospitalizovanje, ali je on to odbio", kazao je jedan od ljekara.

Zgrada u kojoj Krgović odnedavno privatno stanuje, nalazi se na dnu glavne ulice, posljednja u nizu, preko puta gradskog parka. Do nje je moguće doći iz više pravaca, a prema saznanjima “Vijesti”, svi pravci pokriveni su kamerama na lokalima u blizini.

"O događaju je obaviješten zamjenik osnovnog državnog tužioca u Beranama, koji će kvalifikovati krivično djelo nakon prikupljanja obavještenja i činjenica. Službenici Uprave policije preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koja su fizički napala Krgovića i rasvjetljavanju okolnosti događaja", piše u saopštenju policije.

Protiv šefa beranske polcije nedavno je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, nakon što je krajem aprila oduzeto više od 100 paketa cigareta na putu Berane - Rožaje.

Disciplinski postupak je otvoren na predlog Unutrašnje kontrole, koja je utvrdila da šefovi beranske policije o zapljeni cigareta gotovo 20 dana nijesu obavijestili tužioca. Tužilaštvo provjerava ima li u njegovim radnjama elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

Prije toga, mediji su o Krgoviću pisali kao o jednom od 40-ak “učenika” kojima je bivši šef policije Veselin Veljović u kampu Zlatica predavao o značaju ulaska države u NATO. I tim pitanjem bavila se Unutrašnja kontrola, čiji inspektori su utvrdili da se na skupu govorilo o lokalnim izborima u Mojkovcu koji su se održali par dana nakon tog sastančenja.

Krgović je i ranije dovođen u vezu sa švercom cigareta. Njega je bivši granični policajac, optužio da je otvorio švercerski koridor prema Kosovu. On je to demantovao.

Bonus video: