Bar: Uhapšeni osumnjičeni za podmetanje eksploziva pod vozilo Peročevića

Peročević je 1998. godine pucao na Bujića i ranio njegovu ženu, koja i danas ima posljedice
393 pregleda 13 komentar(a)
Alen Peročević, Foto: Savo Prelević
Alen Peročević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2014. 12:52h

Po nalogu Višeg tužilaštva, policija u Baru uhapsila je braću Milana (25) i Vasilija (22) Boškovića za koje se vjeruje da su pripadnici grupe Veselina Bujića.

Oni se sumnjiče da su u julu podmetnuli eksplozivnu napravu pod vozilo Alena Peročevića.

Iz Uprave policije je saopšteno da je barska policija rasvijetlila podmetanje i aktiviranje eksplozivne naprave pod vozilo "Mercedes S 400" barskih tablica.

"Osumnjičeni V.B. i M.B. su, kako se sumnja, 11. jula 2014. godine, oko 22.30 časova, pod vozilo "Mercedes S 400 CDI", koje je koristila N.V.P, a koje je bilo parkirano na proširenju ulice, uz dvorišni dio kuće u kojoj živi sa suprugom A.P, postavili i aktivirali eksplozivnu napravu od čijeg je dejstva na vozilu nastupila veća materijalna šteta. Od dejstva eksplozije takođe je i nastala manja šteta na fasadi pomenute kuće", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sveukupne policijske aktivnosti, kako se dodaje, uz vještačenja u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja i hapšenja Milana i Vaasilija Boškovića.

Peročević je 1998. godine pucao na Bujića i ranio njegovu ženu, koja i danas ima posljedice.

Milan i Vasilije Bošković, kako je ranije najavljeno, sprovedeni su u 14 sati zamjeniku Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Maji Jovanović.

Bonus video: