IZA REŠETAKA 12 "VOJVODA"

Berane: Povrijeđeno 10 policajaca u sukobima sa navijačima Sutjeske

Prema policijskim informacijama navijači Berana nijesu učestvovali u incidentu, jer su se nalazili na suprotnoj strani stadiona
36 komentar(a)
Urgentni centar Berane, Foto: Tufik Softić
Urgentni centar Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 28.03.2019. 14:05h

Deset policajaca završilo je u bolnici, a 12 navijača nikšićkog kluba iza rešetaka, nakon fudbalske utakmice Berane - Sutjeska.

"Vijestima" je iz beranske policije saopšteno da je do incidenta došlo u 85. minutu Kup utakmice, kada su navijači Sutjeske, popularne "Vojvode", sa zapadne tribine pokušali da uđu u teren.

Oni su tada, prema istim podacima, prema policiji bacili suzavac, a zatim otvoreno krenuli u okršaj sa  njima - koristeći palice i kaiševe vezane u čvorove.

"Utakmicu je obezbjeđivalo 35 policajaca. Uspjeli smo da spriječimo navijače da uđu na teren, ali su oni divljački nasrtali na pripadnike policije. Prema našim informacijama, svi oni su odranije poznati kao izgrednici", kazao je sagovornik iz policije u Beranama.

Ispred Urgentnog centra potom su neprekidno dolazila policijska vozila, dovozeći povrijeđene policajce. 

Među njima je bilo i policijskih starješina.

Neki od povrijeđenih policajaca upućeni su na radiologiju, radi dodatnih pregleda i utvrđivanja stepena povreda.

"Nijesam bio čak ni blizu navijača. Neko me je dohvatio kaišem vezanim u čvor na udaljenosti oko dva metra",  ispričao je "Vijestima" jedan od povrijeđenih policajaca sa posjekotinom na desnom obrazu.

Prema policijskim informacijama navijači Berana nijesu učestvovali u incidentu, jer su se nalazili na suprotnoj strani stadiona - istočnoj tribini. 

Utakmica je uprkos teškom incidentu privedena kraju.