Šahmanović: Ovo je politički obračun

“Svi predsjednici prije mene su to radili. Ovo je politički obračun, bez pravnog utemeljenja. Ovo je još jedan dokaz Crna Gora nije pravna država i da nije država ravnopravnih građana”
10 komentar(a)
Orhan Šahmanović, Foto: Arhiva Vijesti
Orhan Šahmanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.09.2014. 06:03h

Predsjednik opštine Plav Orhan Šahmanović, izjavio je sinoć da je potpuna laž da je sebi ili nekom drugom omogućio da se protivpravno obogati, kako je saopšteno iz policije. On je rekao da krivični prijavu policije protiv njega, doživljava kao “politički obračun”.

Osim protiv Šahmanovića, inspektori su istovremeno za zlopuotrebu službenog položaja osumnjičili njegovog savjetnika Tahira Đombaljaja (52) i namještenika za obračun naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u opštini Plav Jovana Lončarevića (36).

Kriminalistička obrada, saopštila je policija, upućuje da je Šahmanović, bez odluke Skupštine Opštine, oslobodio investitore S. M. i Š. M. plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta - stambeno poslovnog objekta površine 746 m2 u Gusinju.

“On je time sebi ili drugome pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 8.952 eura, za koji iznos je i nastala šteta po budžet Opštine Plav”.

Đombaljaj je, vjeruje policija, istim investitorima nezakonito izdao urbanističko-tehničke uslove, kao i rješenje o građevinskoj dozvoli.

“Ti dokumenti, sumnja se, nisu u skladu sa projektom i planskom dokumentacijom i nijesu potpisani od strane sekretara Sekretarijata nadležnog za izdavanje građevinskih dokumenata ili starješine organa, a takođe su izdati i bez dokaza o vlasništvu parcele što je bilo neophodno pribaviti prije izdavanja građevinske dozvole”, piše u saopštenju policije.

U istom tekstu navodi se da je Lončarević, zajedno sa Đombaljajem, donio rješenje za plaćanje naknade za komunalno opremanje 228 umjesto 746 kvadrata građevinskog zemljišta. “J. L. je na taj način, sumnja se, sebi ili drugom pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 6.216 eura, u kojem iznosu je oštetio budžet Opštine Plav”.

Šahmanović je “Vijestima” sinoć rekao da je kao predsjednik Opštine imao pravo da investitora, koji je uložio preko 500.000 eura i otvara petnaest novih radnih mjesta, oslobodi 2.200 eura takse za komunalno uređenje zemljišta.

“Svi predsjednici prije mene su to radili. Ovo je politički obračun, bez pravnog utemeljenja. Ovo je još jedan dokaz Crna Gora nije pravna država i da nije država ravnopravnih građana”, kazao je Šahmanović. U trenutku poziva, Šahmanović nije znao da je protiv njega podnijeta krivična prijava.

Bonus video: