Na Sinjajevini potraga za Mirkom Popovićem

Pretpostavlja se da je Mirko, uprkos tome što godinama boravi u tom katunu, zalutao na putu do mjesta gdje je njegov brat čuvao stado
1 komentar(a)
Sinjajevina, Foto: Dragana Šćepanović
Sinjajevina, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.09.2014. 08:54h

Pripadnici mojkovačke Službe zaštite i spasavanja (SZS) juče su, bez uspjeha, na planini Sinjajevini tragali za Danilovgrađaninom Mirkom Popovićem (31).

Prema informacijama “Vijesti” on je u petak nestao na toj planini, u mjestu Markov do, i od tada mu se gubi svaki trag.

Porodica Popović je već tri mjeseca na Sinjajevini.

Prema informacijama "Vijesti" Mirko je u petak, oko podne, krenuo da zamjeni brata koji je stado izveo na ispašu i od tada mu se gubi svaki trag.

Tog dana, rečeno je "Vijestima", na Sinjajevini je bila gusta magla i vidljivost je bila minimalma.

Pretpostavlja se da je Mirko, uprkos tome što godinama boravi u tom katunu, zalutao na putu do mjesta gdje je njegov brat čuvao stado.

Vatrogasci su potragu za njim počeli, nakon što je porodica obavijestila policiju o nestanku Popovića.

"Tokom čitavog dana četri pripadnika Službe zaštite i spasavanja pretraživali su planinu, zajedno sa članovima porodice Popović.

Nažalost, potraga nije dala rezultat. Vremenske prilike bile su izuzetno nepovoljne. Magla je značajno smanjivala vidljivost i otežavala potragu", kazao je komandir SZS Dragan Marković.

On je kazao da će im danas pomoći i kolege iz Kolašina, kao i da će se u potragu uključiti Sektor MUP-a za vanredne situacije i Popovićevi rođaci.

Bonus video: