POČELA RAGBI SEZONA

Mornar i Arsenal startovali pobjedama

3 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 14:01h

Na terenu na Glavi Zete danas je počela nova crnogorska ragbi sezona, pomalo neočekivano jer je najmlađi crnogorski klub Mornar iz Bara uspio da pobjedi favorizovani ali i dijelimično oslabljeni Lovćen rezultatom 12:7. 

Ekipa Lovćena je uspješno krenula postigavši esej (5 poena) i pogodivši transformaciju (dva poena), međutim Barani se nisu dali slomiti i ubrzo su izjednačili a pred kraj utakmice i ostvarili esej za veliku pobjedu.

Nakon njih snage su odmjerili Arsenal Porto Montenegro iz Tivta i Nikšić, u kojem su Tivćani na kraju slavili sa 10:7, iako su nikšićki "lavovi" vodili značajan dio meča.

Arsenal je poveo sa 3:0 nakon precizno izvedene kazne. U nastavku veoma tvrde igre gdje su se igrači borili za svaku stopu terena Nikšićani su uspijeli da iznenade najiskusniju crnogorsku ekipu i nakon postignutog eseja i transformacije dođu do vođstva od 7:3. 

Međutim, pred kraj meča Tivćani su uspjeli da uz esej i transformaciju dođu do konačnog rezultata od 10:7 u svoju korist.

Budućnost je u ovom kolu bila slobodan.

Igrači sva četiri kluba su nakon mečeva pokazali i svoju humanost jer su na terenu razvili transparent "Miloše, mi smo uz tebe" i tako se priključili akciji za pomoć mladom teško povrijeđenom Baraninu Milošu Džarliću kojem je potrebno liječenje u inostranstvu.

Mornar iz Bara je danas prvi put nastupio u novim i pravim ragbi dresovima uz pomoć sponzora kompanije Discover Montenegro.

Galerija