PRVI INOSTRANI TRENER U ISTORIJI RUSKE STRELJAČKE REPREZENTACIJE

Doktor Todo za Ruse kuje zlatne medalje u Južnoj Koreji

Učenici popularnog Dr Toda, kako Željka zovu u svjetskim streljačkim krugovima, Vitalina Bacaraškina i Artem Černuzov u kategoriji miks tim “upucali” su svjetski rekord, uzeli zlatnu medalju i dvije kvote za Olimpijadu u Tokiju već prvog dana prvenstva koje traje do 15. septembra
78 pregleda 4 komentar(a)
Željko Todorović, Foto: Privatna arhiva
Željko Todorović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.04.2019. 00:17h

Selektor pištoljske reprezentacije Rusije Željko Todorović, čuveni barski kovač medalja u streljaštvu, ostvario je izvanredan rezultat na 52. Svjetskom prvenstvu u Čangvonu, u Južnoj Koreji.

Učenici popularnog Dr Toda, kako Željka zovu u svjetskim streljačkim krugovima, Vitalina Bacaraškina i Artem Černuzov u kategoriji miks tim “upucali” su svjetski rekord, uzeli zlatnu medalju i dvije kvote za Olimpijadu u Tokiju već prvog dana prvenstva koje traje do 15. septembra.

“Mi se već osam mjeseci intenzivno pripremamo za ovaj šampionat, od početka godine smo taktički i tehnički razrađivali detalje nove discipline i pažljivo birali prvi tim, jer jedna zemlja može imati dva tima. Već u februaru, ekipa Lomova-Černuzov je postala šampion Evrope sa svjetskim rekordom. U nastavku sezone smo mijenjali prvu postavu, ali znali smo od februara koja kombinacija je najbolja. Vitalinu smo ‘sakrili’ od konkurencije, da bi njih dvoje u Južnoj Koreji na ovom šampionatu prvi put startovali zajedno”, rekao je “Vijestima“ Todorović.

On je dodao da su od 48 hitaca koje su ispalili članovi ruskog tima imali “prosjek 10 i jednu desetinku plusa“.

Dr Todo je prvi strani trener u istoriji ruskog streljaštva, a selekciju je preuzeo u novembru 2016.