ŠANSA ZA ĐAKONOVIĆA

"Neplivači" potonuli: Nepotpuna prvorangirana ponuda za zakup "Moce"

157 pregleda 1 komentar(a)
Moca, Foto: Ivana Komnenić
Moca, Foto: Ivana Komnenić
28.03.2019. 13:46h

Podgoričanka Marijana Vukčević ipak neće uzeti pod zakup kotorski lokal “Moca”, jer je Direkciji za izgradnju Kotora predala nepotpunu dokumentaciju.

Tu šansu najvjerovatnije će iskoristiti Aleksandra Đakonović, čija je ponuda na tenderu bila drugorangirana. Njoj preostaje da u roku od osam dana Direkciji dostavi dokumentaciju i uplati novac za šestomje sečni zakup.

Vukčević je za zakup oko 30 kvadrata na ulazu u kotorski Stari grad ponudila 114 eura po kvadratu, a Aleksandra 35,7 eura.

“Dokumentacija Marijane Vukčević bila je nepotpuna mjenice nijesu bile potpisane i nije dostavljena dokumentacija vezana za garante izmirenja obaveza, počev od potpisa žiranata do dostave adminstrativnih zabrana”, kazao je juče “Vijestima” direktor Direkcije Ivo Magud.

On je rekao da Direkcija, prema propisima, sada mora pozvati drugorangiranog ponuđača: “Ukoliko ona u roku od osam dana obezbijedi kompletnu dokumentaciju, onda će se steći uslovi da se potpiše ugovor. Ako se to ne dogodi, kompletan postupak se ponavlja”, kazao je Magud.

Policija je krajem avgusta preventivno privela grupu muškaraca koja je tada dopratila Vukčević da preda ponudu za “Mocu”.

Ta grupa se ispred Direkcije verbalno sukobila sa prijateljima braće Jovice i Igora Vukotića, navodnih šefova takozvanog škaljarskog klana.

Đakonović, koja je tada predala drugu ponudu za isti lokal, supruga je Dalibora Đurića, navodno jednog od članova škaljarske grupe, koji je tada bio ispred Direkcije.

Jedan od muškaraca iz grupe koja je pratila Podgoričanku, obratio se tada ekipi braće Vukotić: “Šta je, hoćete li i 'Maksimus' još da uzmete”.

Vukotićev prijatelj tada je uzvratio: “Polako, doći će i to na red... Jeste li došli ovdje da učite da plivate”.

“Vijestima” je tada nezvanično rečeno da grupa muškaraca, koja je dopratila Vukčevićku, zastupa interese braće Šarić, ali je Dar ko Šarić to kasnije demantovao.

Magud: Nijesmo previše emotivno reagovali na bombu

Specijalne policijske jedinice ponovo su juče tragale za bombom u zgradi Direkcije za izgradnju Kotora, ali se ispostavilo da je i ta dojava bila lažna.

To je drugi put u mjesec dana da neko policiju lažno obavještava o postavljenoj bombi i oba puta dok se odlučivalo o izdavanju kotorskih lokala na ekstra lokacijama .

Magud je “Vij estima” rekao da je oko devet časova na telefon njegovih koleginica nazvala osoba koja se predstavila kao Dalibor Đurić, izvrijeđala službenike te ustanove i saopštila da je u zgradi bomba.

“Mi nismo previše emotivno reagovali na tu priču, budući da se ona ponavlja. Međutim, ta osoba ili neko drugi, istu informaciju dao je policiji i onda smo morali napustiti zgradu dok se nije okončao postupak provjere. Nakon toga smo se vratili da radimo”, objasnio je Magud .

“Vijestima” je u policiji nezvanično rečeno da je Kotoranin Dalibor Đurić saslušan zbog toga, ali je negirao da ima bilo kakve veze sa pozivom.