Radovi crnogorskih umjetnika u Kulturnom centru Gavroche

289 pregleda 1 komentar(a)
Gavroche, Jovana Čelebić, Foto: Boris Pejović
Gavroche, Jovana Čelebić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.09.2014. 18:50h

Crnogorski umjetnici, bilo profesionalci ili amateri od danas svoje radove mogu izložiti u Kulturnom centru Gavroche, koji je u južnom dijelu tribine stadiona Budućnosti u Podgorici otvorila istoimena nevladina organizacija.

“Centar je otvorenog tipa, a to znači da će svi mladi ljudi koji nešto stvaraju ili neafirmisani umjetnici moći da pokažu svoje radove ili umijeće zavisno od vrste umjetnosti ili djelatnosti kojom se bave”, objasnila je Jovana Čelebić portparol Centra.

Ona je istakla da će u takvim situacijama stvaraoci, osim omogućavanja prostora za izložbe, moći da računaju i na organizacionu i logističku podršku.

U okviru dnevnog programa, u Gavrocheu će biti organizovane radionice za djecu, predškolskog, školskog i starijeg uzrasta koji će u zavisnosti od interesovanja i afiniteta moći da učestvuju u programima džez baleta, glume, japanskog jezika, odnosno jugoslovenskog jezika za strance, slikarstva, breakdancea, joge i muzike.

Prema riječima Čelebić, mjesečna članarina predviđena je samo za učesnike edukativnih, rekreativnih i umjetničkih programa, dok će ostali posjetioci moći besplatno da uživaju u ostalim aktivnostima koje Centar nudi.

“Tu je i noćni program koji će biti kreiran u skladu sa potrebama grada i formiran isključivo od angažmana lokalnih umjetnika, ali i saradnje sa umjetnicima iz regiona i svijeta”, dodala je portparolka, koja je istakla da je enterijer KC Gavrocha sačinjen od djela lokalnih umjetnika i stvaraoca iz regiona.

Ona je nagovijestila da će prva aktivnost biti održana već 27. septembra, a dodala je da svi zainteresovani o aktivnostima mogu da se informišu na društvenim mrežama, odnosno na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Kulturni centar Gavroche biće otvoren svakog dana od 8 do 16 sati.

Bonus video: