Osumnjičenoj za nasilje policajac pozajmio uniformu i pištolj

Bojan Škatarić priznao da ga je Andrijana Mišolićeva zamolila da joj da uniformu
1064 pregleda 42 komentar(a)
Andrijana Mišolić, Haris Škrijelj, Foto: Facebook.com
Andrijana Mišolić, Haris Škrijelj, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 13.09.2014. 13:32h

Podgorički policajac Bojan Škatarić sinoć je morao da razduži značku i službeno oružje nakon što su njegove kolege otkrile da je pozajmljivao uniformu i pištolj Andrijani Mišolić, osumnjičenoj za nasilničko ponašanje.

Protiv Škatarića, službenika Sektora za javni red i mir u stanici policije na Koniku, u ponedjeljak će biti pokrenut dicisplinski postupak, saznaju “Vijesti” nezvanično u policji.

Mišolić je u noći između četvrtka i petka na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju, na kojoj je ona u policijskoj uniformi, a njen prijatelj Haris Škrijelj u ruci drži pištolj. Nedugo zatim, na profilu Škrijelja objavljena je fotografija na kojoj se vidi da Škrijelj na sebi ima uniformu zatvorskog policajca.

Nakon što je fotografija objavljena, gotovo kompletan sastav podgoričke policije i inspektori za borbu protiv sajber kriminala počeli su da istražuju čiju je uniformu Mišolićeva obukla, a čiju Škrijelj.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, policajci su juče pretresli stanove Mišolićeve i Škrijelja, i od njih uzeli izjave. Vrlo brzo krug osumnjičenih se suzio, da bi na kraju došao do Škatarića.

On je sinoć, saznaju “Vijesti”, priznao kolegama da ga je noć ranije Andrijana Mišolić zamolila da joj pozajmi uniformu i službeni pištolj, kako bi se fotografisala. Pošto je priznao da je Mišolićevoj ispunio želju, Škatarić je svom nadređenom predao službeno oružje i značku.

“Tužilac, koji je od početka upoznat sa slučajem, izjasnio se da u postupanju Škatarića nema elemenata krivičnog djela. Ipak, protiv njega će u ponedjeljak biti pokrenut disciplinski postupak do čijeg okončanja će biti suspendovan”, rečeno je sinoć iz policije.

“Vijesti” saznaju da je fotografija iz zatvora napravljena prošle godine, i da je službenik koji je tada Škrijelju pozajmio uniformu, ostao bez posla.

Mišolić i Škrijelj, koji se na fotografiji diče policijskom i zatvorskom uniformom i pištoljem, odranije su poznati policiji.

Mišolić je krajem jula hapšena zbog sumnje da je sa još tri Podgoričanke tukla i zlostavljala dvije djevojke.

Škrijelj, koji je sredinom avgusta teško ranjen u pucnjavi, već nekoliko puta “boravio” je iza spuških rešetaka.

Bonus video: