"The Big Bang Theory" i "Modern Family" najbolje plaćaju svoje glumce

Prema Forbes sajtu po četiri glumca iz dvije serije našla su se među top deset najplaćenijih televizijskih glumaca, dok je na vrhu ponovo Džim Parsons sa 26,5 miliona dolara
547 pregleda 0 komentar(a)
The Big Bang Theory, Foto: Mark Mann
The Big Bang Theory, Foto: Mark Mann
Ažurirano: 02.11.2018. 09:51h

Prema proračunima Forbes sajta, prva četiri mjesta na listi najplaćenijih televizijskih glumaca zauzeli su Džim Parsons, Džoni Galecki, Sajmon Helberg i Kunal Najar, koji su najpoznatiji po angažmanu u seriji „The Big Bang Theory“ (Teorija Velikog praska).

Upravo zahvaljujući tom TV projektu, koji je pred samim krajem, njih četvorica su i osvojili vrh liste najplaćenijih glumaca u 2018. godini.

Naime, Parsons, koji ima 45 godina, a koji je poznat po ulozi Šeldona Kupera, u periodu od 1. juna 2017. do 1. juna 2018. godine, zaradio je 26,5 miliona dolara što mu je donijelo titulu najplaćenijeg televizijskog glumca četvrtu godinu zaredom.

U istom periodu, njegov kolega Galecki (43), kojeg publika zna i kao Leonarda Hofstadera, zaradio je milion i po manje, a svoj honorar iz serije uvećao je režirajući spinoff istog projekta „Young Sheldon“, pa se našao na drugoj poziciji.

Tridesetsedmogodišnji Helberg, za godinu je na bankovnom računu sakupio 23,5 miliona dolara, većim dijelom zahvaljujući liku Hauardu Volovicu, a isti iznos Najaru (koji takođe ima 37 godina) donio je junak Radžeš Kutrapali.

Ono što je interesantno jeste da su se ova četiri glumca našla u vrhu liste najplaćenijih iako su zapravo njihovi honorari smanjeni.

Iako su prvobitno, inspirisani ekipom iz kultne serije „Friends“ (Prijatelji), zaprijetili da će bojkotovati snimanje ukoliko im honorar ne bude po milion dolara, prošle godine glavni glumci odlučili su da se odreknu stotinu hiljada i proslijede ih koleginicama Majim Bialik i Melisi Rauč.

Uprkos tome što su im plate pale na 900 hiljada dolara, oni su zajedničkim snagama izdejstvovali da dobiju i procenat od ukupne zarade serije, što im je pomoglo da zadrže svoje pozicije među top deset najplaćenijih.

A na toj listi u odnosu na prošlu godinu, izmjena je bilo vrlo malo, odnosno dvije.

Među deset najplaćenijih našao se i Endru Linkoln koji je zahvaljujući seriji „Walking Dead“ prikupio 11 miliona i tako zauzeo desetu poziciju.

U međuvremenu, sa liste je „ispao“ Kevin Spejsi, koji je nakon što je optužen za seksualni napad, dobio otkaz u Netflixovom projektu „House of Cards“ (Kuća od karata) u kojoj je tumačio glavnog junaka, američkog predsjednika Frenka Andervuda.

Ostatak liste, manje – više je isti: Mark Hamilton (67), zaradio je 19 miliona dolara uz pomoć „NCIS“.

Šesto, sedmo, osmo i deveto mjesto zauzeli su glumci serije „Modern Family“ (Moderna porodica), pa je Ed O’Nil (72) dobio 14 miliona dolara, a Erik Stounstrit (47) 13,5, Džes Tajler Ferguson (43) 13, Taj Burel (51) 12 miliona.

Tako se, na osnovu liste, može zaključiti da je za televizijske glumce najisplativije da dobiju angažman upravo u pomenute dvije serije - “The Big bang Theory” i “Modern Family”.

Forbes sajt, koji svake godine proračunava zaradu slavnih ličnosti u raznim kategorijama analizira zaradu u periodu od 12 mjeseci, a konačna suma je obračunata bez plaćenog poreza, ali i procenata koje dobijaju menadžeri glumaca.

Informacije o zaradi dobijaju se na osnovu sajtova Nielsen, Box Office Mojo i Imdb.

Bonus video: