Danilovgrad: Uhapšen osumnjičeni za posjedovanje veće količine eksploziva

50 pregleda 7 komentar(a)
Ekslozivne materije, Foto: Uprava policije
Ekslozivne materije, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 07.09.2014. 14:55h

Danilovgradska policija uhapsila je D.R. (56) iz Danilovgrada zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije u porodičnoj kući D.R. pronađeno je 111 komada privrednog eksploziva FI 28 mm, 24 komada polovina pakovanja privrednog eksploziva FI 28 mm, 36 komada električnih kapisli, oko 150 metara detonirajućeg štapina i mašinicu za paljenje mina.

"Prethodno je S.R. službenicima OB Danilovgrad prijavila svog supruga, D.R, za nasilje u porodici, zato što je, kako je kazala, fizički nasrnuo na nju. Policijski službenici su postupili po prijavi i od D.R. uzeli izjavu na navedene okolnosti. Tokom obrade ovog predmeta, došlo se do saznanja da D.R. u porodičnoj kući, koja se nalazi u jednom selu u Opštini Danilovgrad, drži veću količinu eksploziva i druge nedozvoljene materije, koje je D.R. potom, kada su mu predočena ova saznanja, predao policijskim službenicima", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivična djela.

Oduzeti eksploziv, kapisle i ostale nedozvoljene materije će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: