ZIKS: Takvi žive da bi dospjeli u medije

277 pregleda 13 komentar(a)
Jagoš Petrović, Foto: Facebook
Jagoš Petrović, Foto: Facebook
Ažurirano: 06.09.2014. 07:04h

Pritvorenici Stefan Ćoso, Predrag Vuksanović, Dušan Bulatović i Jagoš Petrović provešće u samici po 15 dana, nakon što su im zatvorski službenici u sobama pronašli mobilne telefone.

Pretres ćelija u Istražnom zatvoru uslijedio je nakon što su “Vijesti” pitale upravu ZIKS-a kako je moguće da Petrović svakodnevno pristupa “Fejsbuku”. Taj pritvorenik je do prekjuče na svom profilu objavljivao mnoštvo fotografija iz zatvora, ispod kojih je Ćoso uredno ostavljao komentare.

Petrovićev profil na toj društvenoj mreži sinoć je bio ugašen.

Iz uprave zatvora saopštili su da su sva četiri pritvorenika kažnjena maksimalnom kaznom zbog počinjenog težeg disciplinskog prekršaja i poručili da će svaki vid kriminalnog ponašanja biti predmet krivično-pravnog proceusiranja. “To je jedini ispravan put koji će ovakve i slične pojave svesti na minimum. Način unosa mobilnih telefona je raznovrstan - od unošenja prilikom posjete do unošenja (telefona) od strane, nažalost, i dijela korumpiranih službenika”, odgovorili su iz uprave spuškog zatvora.

Oni pojašnjavaju da se u svim zatvorima u svijetu suočavaju se sa istim ili sličnim problemima, kada je u pitanju unos nedozvoljenih predmeta. “Ono što je jasno, jeste da ovakva lica 'žive' da bi dospjeli u medije, makar im fotografija bila oivičena i visokim bedemima i žicom”, ocijenili su iz ZIKS-a.

Iako pristup njegovom profilu nije bio ograničen, Petrović, u komentarima, otkriva da ga je tokom šetnje fotografisao pritvorenik Dušan Bulatović. U komentarima se takođe vidi i ko iza spuških bedema trguje sterodima.

Ćoso, koji je prije dvadesetak dana zbog šverca droge uhapšen sa Vuksanovićem, hvali se da su se njih dvojica “sinoć čuli porukama”.

Bonus video: