Evo kako da smanjite obim struka za samo nedjelju dana

Kardio vježbama i treningom snage najbrže ćete se otarasiti naslaga oko struka
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2014. 09:03h

Umjesto izgladnjivanja i bezbroj sati provedenih u teretani, uvođenjem samo par izmjena u dnevnu rutinu brzo ćete smanjiti obim struka.

Evo šta treba da uradite...

Unesite izmjene u doručak

Umjesto hrane bogate ugljenim hidratima poput žitarica ili hljeba, odaberite nešto na bazi proteina jer ćete na taj način ubrzati metabolizam za 25 odsto. Bjelanca, proteinski šejk ili grčki jogurt sa bobičastim voćem biće idealan izbor.

Dodajte vlakna u ishranu

Pretpostavljamo da ste do sada već sto puta čuli ovaj savjet i da vam se čini dosadnim, ali ovo je zaista jedan od najboljih načina da redukujete obim struka. Lan, bobičasto voće, povrće bez skroba i kokosovo brašno odličan su izvor vlakana.

Pređite na drugačije tipove masnoća

Umjesto korišćenja rafinisanog ulja za kuvanje, koristite ulje u spreju i jedite više sjemenja jer ono sadrži više proteina i vlakana od orašastih plodova, a manje masnoće.

Izbjegavajte teške večere

Obroci na bazi povrća, ribe i slatkog krompira savršen su primjer zdrave i lagane večere, a ako ste vegan, kinva sa povrćem ili tempeh biće podjednako hranljiv obrok. Začinite obrok biljem umjesto da ga zasipate uljem, puterom ili solju.

Suzdržite se od upotrebe zaslađivača

Koristite steviu umjesto veštačkih ili zaslađivača poput meda ili javorovog sirupa. Stevia ne sadrži kalorije i nema efekta na vaš glikemijski indeks, samim tim ni na obim vašeg struka.

Pijte više jogurta

Pobiotske kulture i proteini koji se nalaze u jogurtu smanjiće nadimanje. Ali, izbjegavajte voćne jogurte jer sadrže šećere i aditive.

Ne zaboravite na trening

Kardio vježbama i treningom snage najbrže ćete se otarasiti naslaga oko struka. Za početak, 20 minuta triput nedjeljno biće sasvim dovoljno.

Galerija

Bonus video: