Budva: Predao se osumnjičeni za pokušaj ubistva

Popović i Boljević su krajem juna, sa Vukovim bratom Miškom Boljevićem i Dušanom Franetom, pokušali da reketiraju A. K. iz Pljevalja i od njega iznude 10.000 eura
432 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Boris Pejović
Budva, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.08.2014. 06:24h

Budvanin Vuko Boljević (28), za kojim je buvanska policija prije dvije sedmice raspisala lokalnu potjernicu, uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije prijatelja Ivana Popovića (23).

Boljević je juče uz krivičnu prijavu za ubistvo u pokušaju, priveden zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici, nakon što se predao policiji.

Incident se dogodio 10. avgusta, oko 23.15 sati na šetalištu kod nekadašnjeg plažnog bara "Kairos" na Slovenskoj plaži, kada je Boljević prijatelja više puta ubo nožem.

Popović je tada zadobio četiri ubodne rane - u grudi i leđa, a dvije u donje ekstrmitete. Povrede nisu bile opasne po njegov život.

Popović je odbio policiji da ispriča šta se dogodilo kobne noći, skrivajući identitet Boljevića. On je tada inspektore usmjeravao na sasvim pogrešnu stranu.

Tada je, između ostalog, policajcima ispričao da ga je, dok je bio na plaži, napao neko od prolaznika.

Policija je, međutim, uspjela da razotrkrije da je nanošenju povreda prethodila svađa najboljih drugova, nakon što su konzumirali narkotike na plaži.

Kod Popovića u džepu pronađena je manja količina skanka (oko 10 grama).

Boljević je iste noći uspio da pobjegne i organima reda uzimicao je sve do juče.

Kako se obruč oko njega sve više stezao, našavši se u bezizlaznoj situaciji, u prisustvu advokata predao se policiji.

Popović i Boljević su krajem juna, sa Vukovim bratom Miškom Boljevićem i Dušanom Franetom, pokušali da reketiraju A. K. iz Pljevalja i od njega iznude 10.000 eura.

Bonus video: