Optuženi za prebijanje novinarke "Dana" pokušao da se objesi u ZIKS-u

Vladimir Mitrović je jedan od šestorice Nikšićana optuženih za prebijanje novinarke Lidije Nikčević 3. januara ove godine
143 pregleda 14 komentar(a)
Vladimir Mitrović, Foto: Ivan Petrušić
Vladimir Mitrović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 27.08.2014. 09:34h

Vladimir Mitrović (31), jedan od optuženih za prebijanje novinarke "Dana" Lidije Nikčević, pokušao je da se ubije u spuškom zatvoru, potvrđeno je "Vijestima" iz te institucije.

"Dana 25.08.2014. godine oko 22.40 časova, nakon povečerja, pritvoreno lice V.M. pokušalo je da izvrši samoubistvo u svojoj pritvoreničkoj sobi. Pravovremenom reakcijom drugog pritvorenika koji je sa V.M. smješten u istoj prostoriji, i brzom intervencijom službenika obezbjeđenja, spriječena je njegova suicidna namjera u pokušaju", saopšteno je iz ZIKS-a.

Sagovornik "Vijesti" kazao je da su Mitrovića, u noći između ponedjeljka i utorka, sa improvizovanih vješala u ćeliji skinuli službenici zatvorske policije, ali i pritvorenik koji sa njim dijeli sobu.

Jedan od službenika, rečeno je "Vijestima", Mitroviću je potom dao vještačko disanje, kako bi ga povratio.

Iz uprave spuškog zatvora sinoć je rečeno da je njegovo zdravstveno stanje dobro.

Mitrovićeva advokatica Bojana Bešović, potvrdila je "Vijestima" da je njen branjenik pokušao samoubistvo.

"Porodica ga je danas posjetila, on se osjeća dobro", kazala je Bešovićeva sinoć.

Otac Vladimira Mitrovića, Milovan, kazao je ranije u sudu da mu je optuženi Vladimir, u spuškom zatvoru, prilikom jedne od posjeta, rekao da ga je policija “batinama prisilila da potpiše serviranu izjavu”.

Njegov brat Tihomir tvrdio je i da je policija prvo njemu nudila da prizna napad na novinarku, ucjenjujući ga time da navodno imaju njegov DNK.

Vladimir Mitrović je jedan od šestorice Nikšićana optuženih za prebijanje novinarke Nikčević 3. januara ove godine.

Na optuženičkoj klupi pored njega nalaze se Zoran Abramović, Vukašin Đurđevac, Nikola Bulatović, Milovan Gardašević i Željko Miletić, vlasnik nikšićke firme “Narcis”.

Svi optuženi početkom avgusta u ZIKS-u su štrajkovali su glađu nekoliko dana, jer tvrde da su nevini i bez dokaza poslati u zatvor.

Njihove porodice su organizovale i protestnu šetnju ispred Višeg suda u Podgorici i kancelarije Evropske komisije.

Na jednom od ročišta policija je predstavila skicu napada na novinarku.

Goran Gardašević, sin optuženog Milovana tvrdio je u sudu da to nije skica napada već biznis plan i nacrt za zavšni rad koji se tiče prodaje internet stranica na lizing.

Bonus video: