Grad teatar: "I Solisti veneti" spuštaju zavjesu

Grad tetar će, kako je najavljeno, i tokom zime organizovati brojna kulturna dešavanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2014. 14:41h

Nastupom, po mnogima najčuvenijeg kamernog orkestra na svijetu "I Solisti veneti" iz Venecije, večeras u 21 čas na sceni između crkava u Starom gradu, svečano će biti spuštena zavjesa na cjelokupni ovogodišnji program 28. festivala Grad teatar.

Nakon oficijelnog završetka, festivalskog programa, uslijedio je postfestivalski ljetnji program, koji će nastupom italijanskog orkestra i zvanično označiti kraj jednog od uspješnijih izdanja Grad tetara, unazad deceniju.

A muzički događaj godine, kako se sa pravom naziva nastup "I Solisti veneti", zajednički je projektat JU Grad tetatar i Ambasade Italije u Crnoj Gori.

Zahvaljujući entuzijazmu i zalaganju VD direktora Grad teatra Blaža Radomana i ambasadota Italije Vićenca del Monaka, publika će uživati u izvođenju orkestra koji je i laureat najprestižnije svjetske nagrade Gremi.

"Sa Ambasadom Italije smo ostvarili odličnu saradnju i dogovorili se o kulturnoj razmjeni. Upravo je ta saradnja i dovela do gostovanja svjetski poznatog kamernog orkestra. Riječe je o orkestru koga je 1959. osnovao Klaudio Skimone, i postao je najčuveniji orkestar na svijetu koji izvodi kamernu muziku. Izveli su više od 5.500 koncerata u više od 80 zemalja i na najvažnijim muzičkim festivalima, a samo na festivalu u Salcburgu nastupili su čak 30 puta. Zaista sam presrećan što će naša publika i Budva imati to zadovoljtsvo da ih prvo dočekamo, a potom i uživamo u izvođenju Rosinija, Vivaldija, Lokatelija", kazao je Radoman na konferenciji za novinare.

Organizatori najavljuju dvočasovni koncert, nakon čega će biti upriličen i koktel za brojne zvanice.

Radoman je najavio da su u saradnji sa italijanskom ambasadom, pripremljeni još neki značajni kulturni projekti.

Inače, kako je najavljeno, Grad tetar će i tokom zime organizovati brojna kulturna dešavanja.

Bonus video: