maja čukić

Ne žali što nije osvojila prvo mjesto: Miss Universe je za djevojke poput mene

Majina želja je bila da učestvuje na takmičenju za Miss Universe, koje po tradiciji pripada prvoj pratilji
116 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2014. 20:39h

Zvanično druga po ljepoti Crnogorka u 2014. godini Maja Čukić, nakon izbora za mis Crne Gore, koji se održao u petak veče u hotelu Ruža vjetrova u Baru, kući je otišla sa velikim brojem lenti i nagrada. Devetnaestogodišnja ljepotica, koja je već četiri godine aktivna u svijetu mode, a koja je radila kao model i u Njujorku, u razgovoru za Vijesti pričala je o utiscima sa izbora, a otkrila je i zašto se tek sada prijavila za ovo takmičenje u ljepoti.

"Imam dosta modnog iskustva, ali takmičenje za mis je nešto drugo, jer se ne traži tipična manekenka, već djevojka koja ima sve manire, koja je obrazovana i koja će biti uzor drugim djevojkama. Tek sam se sada prijavila, jer smatram da sam dovoljno zrela i sposobna da sve to iznesem na pravi način", pojasnila je Čukić, koja je zadovoljna organizacijom izbora.

"Nemam zamjerki, organizacija i takmičenje je bilo na vrhunskom nivou. Vodili su računa o nama, vrijeme provedeno u hotelu je učinilo da izgledamo najbolje, svi smo dali svoj maksimum i mislim da se taj trud vidio", ispričala je prva pratilja.

Maja Čukić sa drugom pratiljom i mis šarma: Sa izbora za mis Crne Gore, Foto: Anto Baković

Ona je dodala da među finalistkinjama nije bilo rivaliteta i da su se zbližile tokom priprema.

"Djevojke su se družile, vladala je prijatna atmosfera, a ja sam najviše vremena provodila sa finalistkinjom Jovanom Nikolić", istakla je ona, a zatim otkrila za koga je navijala.

"Moj favorit je bila Nataša Novaković, koja je proglašena za mis. Ona ima sve ono što treba da posjeduje jedna misica, a ujedno i svaka djevojka i neće joj trebati mnogo vremena da se pripremi za naredno takmičenje", pohvalila je ona mis Crne Gore.

Pored lente prve pratilje, Čukić, koja na UDG-ju uporedo studira Kulturu i turizam i Modni dizajn, od ovog fakulteta je nagrađena stipendijom, osvojila je i titulu za mis top model, novinarski žiri je proglasio za mis fotogeničnosti, dok je uz pomoć glasova čitalaca portala Vijesti dobila priznanje za mis interneta.

"Iako imam viška samopouzdanja, svaka lenta me je iznenadila i mislim da se to i vidjelo. Jesam očekivala titule, ali ne ovoliko i svako priznanje me je odbradovalo istom mjerom", kazala je ona.

"Moj favorit je bila Nataša Novaković, koja je proglašena za mis. Ona ima sve ono što treba da posjeduje jedna misica, a ujedno i svaka djevojka i neće joj trebati mnogo vremena da se pripremi za naredno takmičenje"

"To takmičenje će samo po sebi biti dobro organizovano, zato što je glavni sponzor Donald Tramp. Ono je upravo za djevojke poput mene koje žele da uspiju i u šoubiznisu. Potrudiću se da Crnu Goru predstavim onako kako ona to zaslužuje", odgovorila je Čukić koja vjeruje da će joj osvojene titule pomoći u daljem radu u svijetu mode.

"Naravno, svako priznanje nosi svoje povlastice, pa su se tako i meni kao prvoj pratilji otvorila nova vrata u svijetu manekenstva", istakla je prva pratilja, koja je na kraju razgovora otkrila i kako je proslavila svoj uspjeh na takmičenju.

"Osvajanje lenti sam proslavila tako što sam nedugo poslije takmičenja, sa svojim najbližima otišla na večeru i uz njihove divne riječi podrške završila i to još divnije veče", kazala je ona.

Sve lente su joj jednako drage

Na pitanje da li joj je značajnije priznanje žirija ili "običnih" ljudi koji su za nju glasali u anketi, Maja Čukić ističe da nema velike razlike.

"Stručni žiri gleda svaku osobinu, talenat i karakter pojedinačno, dok publika gleda objektivno, onako, koja djevojka ih osvoji na prvi pogled”, odgovorila je ona.

“Ali moram da istaknem, da mi je veoma drago, što imam 'to nešto' što je zaintrigiralo i jednu i drugu stranu", dodala je Čukić.

U anketi koju je organizovao portal Vijesti, a koja je trajala samo jedan dan, prva pratilja je dobila 364, odnosno 20 odsto od ukupno 1.802 glasa.

Po broju glasova čitalaca portala Vijesti, na drugom mjestu po ljepoti je osamnaestogodišnja Nataša Novaković sa 279, dok je na trećem, sedamnaestogodišnja Jelena Dujović sa 262 glasa.

Galerija