Mat šminka je obavezna

Korištenjem današnje mat kozmetike lice neće izgledati kao da ste ga premazali krečom ili kao da nosite masku
296 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2014. 15:44h

Ako mislite da je mat make-up ostavština iz prošlosti, živite u zabludi!

Korištenjem današnje mat kozmetike lice neće izgledati kao da ste ga premazali krečom ili kao da nosite masku. Zašto koristiti mat?

1. Dugotrajnija je

Kozmetika koja ima matirajuće dejstvo bolje se drži na koži od kremaste i sjajne šminke, tvrdi Kevin Mendelson, njujorški visažist i edukator za Jane Iredale kozmetiku.

Takođe, takva kozmetika se neće uvući u pore i djelovati 'naborano'. "Mat šminka uglavnom ne sadrži mineralna ulja ili petrolej, tako da se može pomjerati po koži", kaže Mendelson.

2. Mat podloga je idealna za masnu kožu

Po samoj svojoj definiciji, mat make-up upija ulje, tako da je on dobitna kombinacija za sve žene koje počnu da 'sjajaju' sat vremena nakon šminkanja.

Za bolje pokrivanje nanesite podlogu sunđerom, savjetuje visažistica Bobby Braun.

A osobe sa suvom kožom mogu jednostavno da nanesu manju oličinu.

3. Bezbroj nijansi

Ne samo da sjajne nijanse skreću pažnju na bore, nego one mogu da učine i da boje djeluju puno intenzivnije, napominje Mendelson.

Pa ako želite da isprobate crveni ruž, ali niste baš samouvjereni, utapkajte malo mat varijante na usne. Na ustima će vam ostati dovoljno pigmenta, ali nećete imati onaj sjajni ton zbog kojeg ćete stalno željeti da provjeravate u ogledalu da li vam je još na usnama i da li se razmazao.

4. Izgledaćete sjajno na fotografijama

Puderasta šminka proizvodi porculanski ten koji nikad ne izgleda masno ili sjajno na fotografijama.

realsimple.com

Galerija

Bonus video: