Iz kaveza pustio pse na policajce

Uprkos pokušaju Mihailovića da “zbuni” policajce, oni su nakon incidenta sa psom, pretresli njegovu kuću i pronašli drogu i oružje
165 pregleda 20 komentar(a)
agresivan pas, Foto: Shutterstock
agresivan pas, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.08.2014. 06:33h

Inspektore Grupe za suzbijanje droge Podgorica, koji su prije dva dana, nakon dojave, krenuli u pretres kuće Milana Mihailovića (29) dočekala je nevjerovatna scena. Mihailović je, nakon što su policajci ušli u dvorište njegove kuće u podgoričkoj Staroj varoši, otvorio kavez da bi iz njega pustio opasne pse na policiju.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da je pas ujeo jednog policajca, koji je pritrčao da zatvori kavez, kako bi otklonio opasnost da životinja izađe i napadne nekog od njegovih kolega.

“Pas je ujeo za desnu šaku policijskog službenika, povrijedivši mu tri prsta. Povrijeđeni policijski službenik je transportovan u Klinički centar Crne Gore, zbog ukazivanja ljekarske pomoći”, piše u saopštenju Uprave policije.

Uprkos pokušaju Mihailovića da “zbuni” policajce, oni su nakon incidenta sa psom, pretresli njegovu kuću i pronašli drogu i oružje.

“U spavaćoj sobi pronađena je ručna torbica u kojoj se nalazilo šest pvc pakovanja, koja su ukupno sadržala oko 400 grama materije, za koju se sumnja da je droga heroin”, saopšteno je iz policije.

U dnevnom boravku Mihailovićeve kuće inspektori su pronašli dvadeset metaka za automatsku pušku.

“Pretresom automobila 'Renault' koji koristi M.M, ispod sjedišta vozača, pronađen je pištolj u ilegalnom posjedu, marke 'CZ M70', sa okvirom i pet metaka”, piše u saopštenju UP.

Od Mihailovića su oduzeta dva mobilna telefona, 138 eura, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge, kao i automobil.

Iz policije je saopšteno da se Mihailoviću na teret stavljaju dva krivična djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Mihailović je nakon hapšenja saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Inspektori će pronađenu materiju i oružje poslati na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Mihailović je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, odranije poznat organima gonjenja.

Drama u dvorištu

Sagovornik “Vijesti” iz policije ispričao je da je u dvorištu kuće Mihailovića, kada je uhapšeni pokušao da pusti pse, nastala prava drama.

Dodao je da je policajac, koji je pritrčao da zatvori kavez, “jedva obuzdao” opasnog psa.

Policija je juče saopštila da je tužilaštvo obaviješteno o pokušaju Milana Mihailovića da, u momentu kada su policajci ušli u njegovo dvorište pusti opasnog psa iz kaveza.

U saopštenju se dodaje da će se nadležni državni tužilac naknadno izjasniti da li u radnjama uhapšenog Mihailovića “u vezi sa pokušajem puštanja iz kaveza opasne životinje, ima elemenata bića krivičnog djela ili prekršaja”.

Bonus video: