EP U ATLETICI

Ništa od finala, Furtula 17. u kvalifikacijama u bacanju diska

U konkurenciji 30 takmičara, Furtula je bio deveti u svojoj grupi A od 15 takmičara, sa hicem od 60,23 metra, koji je bacio u drugoj seriji.
0 komentar(a)
Danijel Furtula, Foto: Cokcg.org
Danijel Furtula, Foto: Cokcg.org
Ažurirano: 28.03.2019. 10:53h

Danijel Furtula nije uspio da se plasirao u finale u bacanja diska na 22. Evropskom prvenstvu u švajcarskom Cirihu - i u svom drugom nastupu na šampionatu Starog kontinenta, najbolji crnogorski atletičar je danas takmičenje završio u kvalifikacijama, i to na 17. mjestu, pet mjesta iznad pozicije koja je vodila u finale.

U konkurenciji 30 takmičara, Furtula je bio deveti u svojoj grupi A od 15 takmičara, sa hicem od 60,23 metra, koji je bacio u drugoj seriji.

Dvadesetdvogodišnji Mojkovčanin je u prvoj seriji imao hitac 59,82m a u trećoj 59,69m.

Svaki od tri hica su bila slabija od najboljeg ovogodišnjeg hica (62,19m) i uopšte rekorda karijere (64,60m).

Furtula je za dva mjesta popravio plasman u odnosu na prije dvije godine i Evropsko prvenstvo u Helsinkiju, kada je u kvalifikacijama zauzeo 19. mjesto sa hicem od 60,18m.

Prvo mjesto sa hicem iz prve serije ubjedljivo je osvojio Njemac Robert Harting sa 67,01m.

Crna Gora je, tako, ostala bez predstavnika u nastavu EP u Cirihu.

"Ovo je velika škola za mene. Bilo je šansi da uđem u finale i ostaje mali žal za tim, ali šta je tu je. Moje vrijeme tek dolazi tako da ćemo sigurno uskoro gledati finale u kojem ću se ja takmičiti sa najboljim na svijetu", rekao je Furtula.

Podsjećanja radi, vizu za šampionat Evrope bila je obezbijedila i naša najbolja maratonka Slađana Perunović, ali je odustala zbog povrede pete desne noge.

Na najljepšem atletskom stadionu na svijetu, čuvenom “Lecigrundu”, gdje se svake godine održava najjači svjetski atletski miting, učestvuje preko 1.400 atletičara iz svih 50 članica Evropske atletske federacije.