Taso Jovanović: Optužuju me, a ne traže bombaše

Latkoviću je, prije nekoliko dana u Ulici Luke Ivaniševića na Cetinju zapaljen “pasat”
192 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2014. 18:34h

Cetinjanin Taso Jovanović tvrdi da nema nikakve veze sa paljenjem taksi vozila sugrađanina Ivana Latkovića.

Latkoviću je, prije nekoliko dana u Ulici Luke Ivaniševića na Cetinju zapaljen “pasat”, a policija sumnja da je požar podmetnut.

Jovanović je reagovao tekst “Zapaljen auto Ivana Latkovića”, koji je objavljen juče u “Vijestima”, a u kom su “Vijesti”, pozivajući se na informacije iz policije, napisale da inspektori provjeravaju da li paljenje auta ima veze sa razmiricama između Latkovića i njega.

“Tačno je da sam saslušan u policiji, nakon što sam se prije nekog vremena samo verbalno zakačio sa Latkovićem na benzinskoj pumpi. Ja tog momka i ne znam, osim iz viđenja. Nema nikakvog razloga da ga napadam, to je dobar momak”, kazao je Jovanović.

On je dodao da se već deset dana nalazi u Italiji na odmoru. Jovanović je revoltiran time što, kako tvrdi, policija selektivno daje informacije od događajima na Cetinju.

“Sva crnogorska javnost zna šta se dešava Tasu Jovanoviću. Već duži period od teškog ranjavanja do paljenja vozila i bacanja bombi na mene i moju imovinu. Niko za to nije okrivljen i procesuiran, tako da me najmanje interesuju navodi policije i optužbe”, rekao je on.

Jovanović je govorio i o eksplozivnoj napravi koja je 24. jula bačena na cetinjski auto-plac “Autoventura”, vlasnika Marka Kokotovića. Potvrdio je da se njegov automobil tada nalazio na placu, i da je to bila meta.

“Gađali su moj auto nijesu ga pogodili, on je bio u garaži. Bomba se odbila i nekoliko auta mojeg prijatelja je uništeno. To policija zna, a i svo Cetinje”, rekao je Jovanović.

Jovanović ističe da je i dalje nepoznata osoba koja je u maju zapalila njegov “suzuki” ispred zgrade u kojoj živi.

“Policija je i tada bila na uviđaju i ima sve te podatke, a nije saopštila ništa. Uopšte ne znam ni ko je pucao na mene, ni ko je palio auto, ni ko je bacio bombu. Prošle godine 15. jula šest metaka su ispalili u mene, usred bijela dana”, rekao je Jovanović.

Dodao je da mu je iz Uprave policije saopšteno da sklapaju “nekakve mozaike” u vezi tih napada.

“Moj otac je slao i pismo Slavku Stojanoviću, na koje nam je odgovoreno da je u toku istraga i da slažu kockice i od toga ništa”, kazao je Jovanović. Na Jovanovića je prošle godine pucano ispred ulaza u sportski centar, u neposrednoj blizini hotela “IN” na Cetinju.

Maskirani napadač tada je, prema izjavama svjedoka, ispalio više hitaca u njega, od kojih je prema nekim informacijama Jovanovića pogodilo pet, po dva u karlicu i u noge, i jedan u ruku.

Policija vjeruje da je napadač imao i pomagača, koji ga je u blizini čekao u sivom "golfu 5", kojim su skupa pobjegli nakon pucnjave.

Bonus video: