U Budvi prvi StandUp Fest

“Dobro došli na početak nečeg novog. Nadam se da će ovaj festival doživjeti isto što i Grad teatar, tj. da će biti jednako uspješan"
59 pregleda 2 komentar(a)
StandUp, Foto: Vuk Lajović
StandUp, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.08.2014. 12:20h

Prvi StandUp City Fest, nastao kao projekat saradnje StandUp Festa, Multimedia d.o.o. Grupe i festivala “Grad Teatar”, počinje sjutra veče na sceni između crkava u Starom Gradu u Budvi.

“Dobro došli na početak nečeg novog. Nadam se da će ovaj festival doživjeti isto što i Grad teatar, tj. da će biti jednako uspješan. Ove godine smo odabrali nov program ,jer ne želimo da grad teatar bude hermetičan, već da prati trendove. StandUp Fest je savremen i popularan pozirišni izraz.

Vjerujem da njegovo vrijeme tek dolazi i da ćemo biti svi zadovoljni jednom što je Budva Grad Teatar to prepoznao na vrijeme, jer je misija avangardnih kulturnih dešavanja upravo to.Naglasio bih da je ulaz besplatan, jer je jasna želja da ovaj pozoriši iskaz bude što pristupačniji crnogorskoj publici. Tako da, iako je program za starije od 16 godina, očekujemo da ni mlađi neće odoljeti da svrate”, kazao je selektor dramskog segmenta Budva Grad Teatra, Boris Mišković.

Standup.rs je organizovala prvi festival ove vrste 2011., tako da će ove godine biti održan po četvrti put u Beogradu.

“Naša prva asocijacija kada je u pitanju koprodukcija u Crnoj Gori je bila Budva. Mi ćemo se predstaviti tokom tri dana sa komičarima iz regiona da bi posle mogli dovesti i britanske i američke komičare, jer je odatle ta forma i potekla. Za početak predstavljmo jedne od najboljih u regionu na čelu sa našom organizacijom.

To je program koji traje dva sata dnevno kada će 3 do 4 komičara po večeri nastupati svaki po 20 minuta. Kao što je Boris već rekao, naglasili smo da nije preporučljivo za mlađe od 16 iz čistog opreza, ali nas obično prate I mlađi ljudi. Naši komičari su dosta skromni, ali sve u svemu za sve koji možda imaju želju da se time nekad bave naglašavam da ovo jeste težak posao koji od njih zahtijeva da dosta putuju i rade na sebi. Svi imaju oko 500 do 600 nastupa iza sebe, što zahtijeva popriličnu posvećenost” ističe Milica Mihailović, ispred StandUp.rs organizacije.

Svi programi StandUp City Festa u Budvi će se održavati od 12. do 14. avgusta od 21 čas, na sceni između crkava, u Starom Gradu u Budvi. Za sve programe ulaz je besplatan.

Bonus video: