KUL karavan u Rožajama: Promocija mladih umjetnika sa sjevera

KUL karavan će tokom septembra i oktobra obići i Kolašin, Bijelo Polje i Mojkovac
197 pregleda 0 komentar(a)
KUL karavan, Foto: Društvo sociologa Crne Gore
KUL karavan, Foto: Društvo sociologa Crne Gore
Ažurirano: 09.09.2018. 11:43h

Kolektivna izložba fotografija mladih sa sjevera Crne Gore, u sklopu multimedijalnog programa KUL karavan, otvorena je u rožajskom Centru za kulturu.

U sklopu multimedijalnog programa publika je čula mladog repera Arka iz Rožaja, instrumentalni dvojac i Braun DJ-a iz Mojkovca, a takođe su im prikazani i filmovi polaznika filmske škole Super 8 Mreža, Tunel i Između krajnosti.

Instrumentalni dvojac koji čine Petar Mihajlović (gitara) i Mladen Blažević (bubanj) su se publici u Rožajama predstavili sa rock repertoarom, Braun DJ publici je pokazao svoje umijeće za miksetom, dok je reper Armin Murić – Arko samostalno nastupio sa svojim autorskim pjesmama.

Publici su prikazani kratki filmovi Tunel, Mreža i Između krajnosti koji se bave aktuelnim problemima mladih, poput nasilja, diskriminacije, otuđenja i zavisnosti od novih tehnologija, kao i pitanjima koja prate razvoj identiteta mladih ljudi. Scenario, režiju i glumu potpisuju polaznici Škole filma Super 8 iz Mojkovca. Filmovi su nastali u okviru projekta koji je sprovela NVO TNT u saradnji sa JUSMŠ „Vuksan Đukić“ iz Mojkovca.

Učesnici izložbe fotografija su: Samra Murić, Edin Hasanagić, Eldin Šaljić i Emir Kožar iz Rožaja, Vedran Vujisić i Martina Šćepanović iz Kolašina, Hajro Begović, Adela Suljević, Bekir Lukač, Majda Mekić, Saša Jovanović i Asja Idrizović iz Bijelog Polja, kao i Anastasija Odović iz Pljevalja i Ksenija Savović iz Berana.

KUL karavan će tokom septembra i oktobra obići i Kolašin, Bijelo Polje i Mojkovac, a cilj programa je da afimriše i promoviše mlade stvaraoce.

KUL karavan je projekat koji sprovodi Društvo sociologa Crne Gore, pod pokroviteljstvom Ministarstva Sporta Crne Gore.

Bonus video: