Na kioscima uz "Vijesti" potražite i knjigu "Igra prijestola: Sudar kraljeva"

U drugom dijelu Pjesme leda i vatre, Džordž R.R. Martin stvorio je djelo neprevaziđenog zamaha, snage i mašte
53 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2014. 14:42h

Uz "Vijesti" je od utorka u prodaji knjiga "Igra prijestola: Sudar Kraljeva", priča koja je zaludjela cijeli svijet i na osnovu koje je produkcijska kuća HBO snimila sigurno jednu od najpopularnijih TV serija svih vremena.

U drugom dijelu Pjesme leda i vatre, Džordž R.R. Martin stvorio je djelo neprevaziđenog zamaha, snage i mašte. Sudar kraljeva vodi nas u svijet spletki i sjaja, čudesa i bitaka, potpuno drugačiji od svega što ste do sada iskusili.

Kometa boje krvi i plamena plovi preko neba. A od drevnog zamka na Zmajkamenu do ledenih pustoši Zimogroza, kraljevstvo vri. Šest pretendenata želi vlast nad podjeljenom zemljom i gvozdeni prijesto Sedam kraljevstava, ne prežući ni od čega – od bitaka do bratoubistva, od intriga do izdaja.

Ovo je priča u kojoj brat kuje zavjere protiv brata, a mrtvi se dižu i hodaju po noći. Princeza je prerušena u dječaka beskućnika; vitez uma sprema se da otruje strašnu čarobnicu dok divlji ljudi spuštaju se sa Mjesečevih planina i pale sve pred sobom.

Dok se tajne otkrivaju i čarolije tkaju a epske bitke smjenjuju sa dvorskim spletkama, pobjeda može pripasti onima koji imaju najhladniji čelik... i najhladnija srca. Jer kada se kraljevi sudare, čitavo kraljevstvo drhti.

Potražite knjigu na kiosku, uz svoj primjerak "Vijesti".

Bonus video: