Budva: Ukrajinka tvrdi da je mužev kolega silovao

Policija sumnje da se silovanje dogodilo u stanu u Bečićima, gdje je A.Š. zaposlen u jednom od restorana
106 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2014. 14:22h

Policija i tužilaštvo istražuju da li je dvadesetsedmogodišnji A. Š. iz Bijelog Polja, prije tri noći silovao ukrajinsku državljanku N. P. (21).

Bjelopoljac je uhapšen nakon što je N. P. budvanskoj policiji prijavila da je silovana i određen mu je policijski pritvor od 48 sati.

Ukrajinka je inspektorima ispričala da je napastvovana u jednom od stanova u Bečićima koje je, kao posrednik, iznajmljivala turistima.

Nakon njene prijave, budvanska policija je uhapsila Bjelopoljca koji je, prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, kolega muža , navodno, silovane žene.

A.Š. je pred inspektorima kriminalističke policije negirao da je silovao ženu, tvrdeći da su imali dobrovoljan seksualni odnos.

N.P. je inspektorima ispričala da joj se Bjelopoljac , koji je zaposlen kao konobar u restoranu na bečićkom šetalištu, predstavio kao zainteresovani zakupac stana.

Dogovorili su se da se sastanu i zajedno odu u stan u naselju iznad magistrale kako bi on pogledao stan koji namjerava da iznajmi.

Ukrajinka je pred policijom tvrdila da je A.Š. insistirao da ga odvede do stana koji namjerava da zakupi tokom sezone.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije , čim su ušli u stan Bjelopoljac je nasrnuo na nju.

Što se ona više opirala i protivila, ispričala je policiji, mladić je bio uporniji u namjeri da je obljubi.

N. P. je policiji ispričala da je vrištala, ali joj je A. Š. ,navodno, stavio ruku na usta, a potom je silovao.

A.Š. je policija , zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanje , juče privela u podgoričko Više tužilaštvo, gdje ga je saslušao Viši državni tužilac Miloš Šoškić.

“Vijestima” je nezvanično rečeno u tužilaštvu da je Bjelopoljcu određeno policijsko zadržavanje, nakon kojeg će tužilac donijeti odluku o daljem toku istrage.

Tužiocu su dostavljeni i medicinski nalazi Ukrajinke, koja je pregledana u budvanskom Domu zdravlja.

Zaprijećena kazna od dvije do deset godina

U Krivičnom zakoniku piše da je za silovanje predviđena kazna zatvora od dvije do deset godina zatvora.

Ta kazna predviđena je za one koji “prinude nekog na obljubu ili sa njom izjednačen čin” , upotrebom sile ili prijetnjom da će napasti na život ili tijelo tog ili drugog čovjeka.

Galerija

Bonus video: