Grgurović oslobođen optužbi da se lažno prijavio da je prijetio Lakić

Kada je saslušan u svojstvu osumnjičenog, on je mogao da se brani kako želi”, naveo je Đuković
120 pregleda 0 komentar(a)
Milan Grgurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Grgurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.07.2014. 09:54h

Danilovgrađanin Milan Grgurović oslobođen je optužbi da se lažno prijavio da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

Sudija Goran Đuković donio je takvu odluku, nakon što je Viši sud dva puta ukinuo presudu sutkinje Željke Jovović koja ga je ranije dva puta osudila na maksimalnu kaznu zatvora od godinu dana.

Đuković je, na izricanju presude, rekao da se okrivljeni nije sam prijavio policiji, te da ne postoji nikakav pisani trag, službena zabilješka i slično koja bi dokazivala da se on sam javio u policiju.

“Kada je saslušan u svojstvu osumnjičenog, on je mogao da se brani kako želi”, naveo je Đuković.

On je dodao i da je sud kao istinite cijenio iskaze policajaca Ekana Jasavića i Vlada Lakića, navodeći da ne vidi razlog zbog kojeg bi oni svjedočili u korist Grgurovića.

Jasavić je u postupku tvrdio da su u dva navrata tražili Grgurovića kući, ali ga nisu našli, dok je Lakić rekao da je potraživao Grgurovića, ali da o tome nema zabilješke, jer je operacija bila tajna.

Zbog prijetnji Lakićevoj u podgoričkom Osnovnom sudu se sudi policajcu Milenku Rabrenoviću, koji je ranije bio zadužen za bezbjednost bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Novinarka Lakić i fizički je napadnuta u martu prije dvije godine, a za napad je osuđen Ivan Bušković. Motiv nije utvrđen.

Prije napada i prijetnji, istraživala je da li se u fabrici duvana "Tara" u Mojkovcu i u hangara u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare lažni brendovi cigareta, navodeći, između ostalog, da sa tim poslom imaju veze neki službenici UP i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: