Velika dostignuća

Atlas Capital, Dječji vrtić u Bijelom Polju i Bazen Jadran dobili nagrade CEMEX

Crna Gora će sa nagrađenim projektima konkurisati na međunarodnom takmičenju Graditeljska nagrada CEMEX u Meksiku
58 pregleda 1 komentar(a)
CEMEX, Foto: Represent.co.me
CEMEX, Foto: Represent.co.me
Ažurirano: 28.03.2019. 10:52h

Atlas Capital u Podgorici, Dječji vrtić u Bijelom Polju i Bazen Jadran u Herceg Novom dobitnici su ovogodišnje Graditeljske nagrade CEMEX za najbolja arhitektonska i građevinska dostignuća.

Pobjednički projekti će, kako je saopšteno, predstavljati graditeljstvo Crne Gore na 23. internacionalnom takmičenju CEMEX Building Award u Meksiku

Svečanom dodjelom nagrade završeno je takmičenje koje je ove godine u Crnoj Gori održano šesti put, a čiji je cilj prepoznavanje najboljeg u arhitekturi i graditeljstvu, kao i podsticanje kontinuirane inovacije u izgradnji i primjene koncepta održive gradnje.

U Odboru za dodjelu nagrade bili su dekan Građevinskog fakulteta u Podgorici Miloš Knežević, šefica Odjeljenja za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj Bosiljka Vuković i arhitekta Julijana Vuković.

U kategoriji Stambene građevine nagradu je dobio poslovno–stambeni kompleks Atlas Capital, Vrtić i jaslice u Bijelom Polju proglašen je pobjednikom u kategoriji Javnih i poslovnih građevina, dok je za najbolji projekat u kategoriji Infrastrukturne građevine izabran Bazen Jadran.

Knežević je na svečanosti kazao je da ga raduje što ove godine imaju pobjedničke projekte u sve tri kategorije.

„Radi se o sjajnim građevinama, za koje sam siguran da će uspješno predstaviti graditeljstvo Crne Gore na internacionalnom nivou“, rekao je Knežević.

U ime CEMEX-a dobitnike je pozdravio predsjednik odbora direktora Cemex Montenegro, Velimir Vilović.

„Čestitam vam na uspjehu i želim vam još mnogo dobrih rezultata, kreativnih arhitektonskih i građevinskih rješenja koja će dodatno podstaći razvoj graditeljstva Crne Gore. Vjerujem da će vaš dobar primjer slijediti i nove generacije graditelja i da ćemo moći nagraditi još mnogo novih, održivih modernih građevina u budućnosti“, naveo je Vilović.

Graditeljska nagrada CEMEX u Crnoj Gori odvija se po pozivnom konkursu, što znači da Odbor nagrade, vodeći se stručnim znanjem, poziva projekte na konkurs.

Predstavnici nominovanih projekata po pozivu dostavljaju dokumentaciju koja Odboru nagrade predstavlja osnov za donošenje konačne odluke o izboru pobjednika.

Crna Gora će sa nagrađenim projektima u novembru konkurisati na internacionalnom takmičenju Graditeljska nagrada CEMEX u Meksiku, gdje će biti predstavljeni najbolji projekti iz čitavog svijeta.