STONI TENIS

"Plave" u Luksemburgu startuju u ETTU kupu

Stonoteniserke Budućnosti igraće u evropskom ETTU kupu u grupi 3, čiji je domaćin Luksemburg
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 10:47h

Stonoteniserke Budućnosti će u ETTU kupu igrati u grupi 3, odlučeno je danas na žrijebu u italijanskoj Rivi del Garde, gdje je u toku 57. Evropsko prvenstvo za mlade. "Plave" su u aprilu ove godine potvrdile 11.uzastopnu titulu državnog šampiona, i ove godine će učestvovatu u ETTU Kupu, uprkos finasnijskim problemima.

One će duele ghrupe 3 igrati u Luksemburgu od 6. do 8. septembra 2014. godine. Domaćin turnira je DT Reud, a u grupi su i španski CTDM Linares, Perućica iz Foče i portugalski GDD Toledos

Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe plasiraće se u drugi krug evropskog ETTU Kupa za žene.

Budućnost je za učešće u ETTU Kupu prijavio šest igračica prvog tima: Neda Milačić Bogdanović, Ivana Đalović, Snežana Ćulafić, Ivona Petrić, Anja Pejović i Nađa Sekulović, dok će trener Mirjana Prelević u predstojećem periodu odabrati uži spisak igračica koje će otputovati za Luksemburg da učestvuju u prvom kolu ETTU Kupa.

„Očekujem kvalitetnu igru naših igračica, koje su u dobroj formi. Prošle godine naše igračice su pokazale odličnu igru, pobjedile predstavnice Engleske i Bugarske što je bio veliku uspjeh za Crnu Goru. Voljom današnjeg žrijeba opet igramo u Luksemburgu protiv ekipe Reud-a od kojih su naše igračice prošle godine u drugom krugu izgubile rezultatom 3:2 . Što se tiče žrijeba i protivničkih ekipa, dosta su jake protivnice ali ista bi situacija bila i da smo žrijebane u bilo kojoj drugoj grupi, jer u ETTU Kup-u se prijavljuju najkvalitetnije ekipe i ovo je oduvijek bilo zahtjevno takmičenje. Stoga ćemo kvalitetno trenirati i dati sve od sebe“, kazala je Prelević.