Nakon tuče u Čanju Gardaševići spremaju prijave

U reagovanju teško optužuju pomoćnika načelnika u Baru Gorana Jokića, tvrdeći da im godinama “namješta spletke i hapšenja jer nisu pristali da mu plaćaju”...
548 pregleda 14 komentar(a)
plaža Čanj (novina), Foto: Hotelgaleb
plaža Čanj (novina), Foto: Hotelgaleb
Ažurirano: 17.07.2014. 09:40h

Velizar Gardašević, negirao je da je vinovnik tuče na plaži u Čanju i da je zakupac dijela obale u tom primorskom mjestu.

U reagovanju, koje potpisuje sa Podgoričaninom Veselinom Kalezićem, navodi da tog dana nije bio na plaži, pa “se nije ni mogao tući”.

Pišu da će Nikola i Ljubomir Gardašević i Zlatko Lončar, podnijeti krivičnu prijavu zbog neosnovanog hapšenja i navodnog maltretiranja u policiji.

Oni u reagovanju teško optužuju pomoćnika načelnika u Baru Gorana Jokića, tvrdeći da im godinama “namješta spletke i hapšenja jer nisu pristali da mu plaćaju”...

“Za sve što kažem imam dokaze, svjedoke i sve sam to prezentovao u CB Bar, ali Jokića to ne interesuje jer mene i Kalezića dvije godine proganja. Tačno je da smo mi bili zakupci plaže ranije i tada počinju naši problemi s njim. Kada nismo pristali da se nagodimo onako kako je tražio, kreće haranga na nas”, naveli su Gardašević i Kalezić.

Gardašević tvrdi da su i njegovi rođaci tog dana na plaži pohapšeni po naređenju Jokića.

“Pa nije ovo nacističko vrijeme. Uhapsio je Nikolu Gardaševića, koji ima 46 godina, dvoje maloljetne djece i prvi put je priveden u policiju, ali i Ljubomira, koji se takođe prvi put u ponedjeljak privodi, a koji je jedva preživio željezničku nesreću na Bioču, gdje je i brata izgubio... Eto koga hapsi i čime se bavi Jokić... Poručujemo mu da nam ostavi familiju na miru, a ako ima nešto protiv nas, na raspolaganju smo mu”, piše u reagovanju.

Policija je u ponedjeljak uhapsila Gardaševića i njegove rođake Janka, Ljubomira i Nikolu kao i Miodraga Jovanovića, Zlatka Lončara i Darka Radojevića, zbog sumnje da su na plaži u Čanju fizički nasrnuli na turiste iz Srbije.

Uprkos reagovanju Gardaševića, policija tvrdi, da je on sa još četvoricom sa liste osumnjičenih prepoznat u CB Bar od strane oštećenih turista.

Prema podacima iz policije, oni su u obračunu teško povrijedili Sašu Rajšića, dok su lakše povrede zadobili Aleksandar Bošnjak, Lidija Čović i maloljetni M.B.

Turisti su prijavili policiji da je povod za napad bila prepirka zbog toga što nijesu pristali da pomjere peškire sa dijela plaže. Osumnjičena grupa je zbog nasilničkog ponašanja privedena kod tužiteljke u Baru.

Bonus video: