Čabarkapi godina i po zatvora za udes sa smrtnim ishodom

Mihailo Čabarkapa je, kako se navodi u presudi, vozeći "golf 3" prouzrokovao udes u Podgorici u kome je poginuo motocikista Branimir Vukajlović
216 pregleda 1 komentar(a)
UDes Tološi, Motor, Brano Vukajlović, Foto: Luka Zeković
UDes Tološi, Motor, Brano Vukajlović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.07.2014. 07:44h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Mihailu Čabarkapi, koji je prvostepenom presudom podgoričkog Višeg suda osuđen na godinu i po zatvora zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

On je, kako se navodi u presudi, vozeći "golf 3" prouzrokovao udes u Podgorici u kome je poginuo motocikista Branimir Vukajlović, nakon pada u udara u ivičnjak.

Prema navodima presude, Čabarkapa se 23. juna 2012. godine, na raskrsnici ulica Vlada Ćetkovića i Bulevara Mihaila Lalića, nije pridržavao saobraćajnih propisa, čime je ugrozio saobraćaj.

"Upravljajući vozilom, on se nije pridržavao ograničenja i znaka "Stop", već je nastavio kretanje i bez zaustavljanja skrenuo ulijevo u raskrsnicu, u trenutku kada se iz pravca Bulevara Svetog Petra Cetinjskog lijevom saobraćajnom trakom desne kolovozne trake - Bulevara Mihaila Lalića u pravcu Mareze, upravljajući motociklom marke 'jamaha R6' kretao oštećeni Branimir Vukajlović".

"On je radi izbjegavanja kontakta sa vozilom okrivljenog Čabarkape, koji mu je predstavljao prepreku, preduzeo radnju skretanja ulijevo i motociklom udario u betonski ivičnjak zemljane površine koja dijeli Bulevar na dvije kolovozne trake, a zatim prešao na suprotnu kolovoznu traku, gdje je nekontrolisano nastavio kretanje lijevom trakom i motociklom udario u zaštitni betonski zid kontejnera, kada je Vukajlović zadobio teške povrede usljed kojih je nastupila smrt”.

U presudi piše i da je Čabarkapa, u odnosu na osnovno krivično djelo, postupao sa eventualnim umišljajem, dok je odnosu na težu posljedicu - smrt Vukajlovića, postupljeno sa svjesnim nehatom.

Bonus video: