Uspjeh crnogorskog karatea u Umagu

Sedam licenci WKF-a dobili su naši treneri, a karatisti Omladinca u Umagu su osvojili zlato i dva srebra
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2014. 18:31h

U organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) u Umagu je održan obavezni trenerski seminar, na kojem su licence za period od 2014. do 2017. godine dobili nacionalni treneri, Slobodan Vlahović, Radosav Vukićević i Žarko Raković.

Licence su za taj period potvrđene su i selektorima Dragoljubu Fatiću, Slavenku Bajiću, Jugoslavu Bukiliću i Slavki Maksimović.

U Umagu je pred seminar održan i 7. Svjetski kup za juniore i kadete na kojem su sjane rezultate ostvarili takmičari Žarka Rakovića i KK Omaldinac.

Kadet Nenad Dulović je osvojio zlatnu medfalju u kategoriji do 52 kilograma, nakon četiri ubjedljive pobjede. Srebrne medalje osvojili su junior Mario Hodžić i kadet Luka Cvijović.

Akltuelni svejtski kadetski šampion, Hodžić, je u debitantskom juniorskom nastupu bio ubjedljiv do finala, gdje ga je najsjajnijeg odličja koštala subjektivna odluka sudija u borbi sa domaćim takmičarom u kategoriji do 61 kilogram. Cvijović je u kategoriji do 57 kilograma u petoj borbi, finalu, ispustio vođstvo u finišu borbe sa Rumunom Vlado Pamfilom za porez od 2:1.

Bonus video: