kvalitetniji život

Pet kineskih vježbi protiv nesanice

Isprobajte tehnike starih Kineza – dokazano su djelotvorne...
1 komentar(a)
vježbe, fitnes, Foto: Shutterstock
vježbe, fitnes, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.07.2014. 10:34h

Svako ko pati od nesanice zna koliko “bojanje ovčica do zore” može da utiče na kvalitet života.

Isprobajte tehnike starih Kineza – dokazano su djelotvorne.

1. Lezite na leđa sa savijenim kolenima, a šakama privucite koljena na grudi i normalno dišite. Zadržite se u ovoj pozi jedan minut, zatim se opustite, ispravite noge i položite ruke sa strane.

2. Lezite na stomak postavite ruke ispod centra tijela. Duboko udahnite, pa lagano izbacujte vazduh iz pluća i zamišljajte kako sve što ste tog dana negativno iskusili napušta vaše tijelo.

3. Lezite na leđa, a šake stisnite u pesnice, pa ih položite ka lopaticama. Udahnite tri puta, a zatim spustite pesnice malo naniže i ponovite udah i izdah, pomjerajući ih nadole poslije svakog trećeg udisaja dok pesnice ne budu na nivou struka. Spustite ruke na sjedalni dio i udahnite još pet puta.

4. Lezite na leđa, udahnite i istegnite obje ruke iznad glave. Dok izbacujete vazduh iz pluća, spustite ruke i masirajte tijelo od grudi ka stomaku. Stavite ruke pored tijela i zažmurite.

5. Okrenite se tako da spavate na desnoj strani. Savijte desnu ruku u laktu, a dlan stavite ispred lica. Položite levu ruku laktom na kuk, ispružite desnu nogu, a lijevu nogu savijte u koljenu. Zažmurite, opustite se i utonite u san.