Kamerun istražuje: Da li je sedam igrača namjestilo utakmicu sa Hrvatskom?

Etički komitet Fudbalskog saveza Kameruna provjerava navode iznesene u njemačkom "Špiglu"
55 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2014. 08:45h

Kamerunski zvaničnici istražuju tvrdnje da su sedam fudbalera te reprezentacije bili umiješani u namještanje mečeva na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Etički komitet Fudbalskog saveza Kameruna provjerava navode iznesene u njemačkom "Špiglu", a koje je iznio Singapurac koji je osuđen zbog namještanja utakmica.

Kamerun je izgubio sve tri utakmice u grupu, najubjedljivije od Hvatske 4-0.

U toj utakmici je igrač Barselone Aleks Song isključen zbog udaranja Marija Mandžukića, a saigrači Benoa Asu-Ekoto i Benjamin Mukanđo su se sukobili pri kraju utakmice.

"Optužbe za prevare vezane za tri utakmice Kameruna, naročito one protiv Hrvatske, i postojanje sedam "trulih jabuka" u ekipi, ne odslikavaju vrijednosti i principe koje naša administracija promoviše", saopšteno je iz FS Kameruna.

Oni su rekli da će uraditi sve što je neophodno kako bi se ovo pitanje riješilo.

Fifa nije komentarisala optužbe, navevši da ne želi da "ugrozi moguće istrage", ali su i napomenuli da je integritet igre na vrhu Fifa prioriteta, i da shvataju ozbiljno sve navode o namještanju.

Kamerunov dolazak u Brazil je bio kontroverzan, jer su igrači odbili da se ukrcaju na avion, dok im se ne isplate obećani bonus.

Novac je isplaćen, ali je reprezentacija kasnila čitav dan sa dolaskom u Brazil.

Turnir je započeo porazom od Meksika (1-0), a zatim su izgubili od Hrvatske i Brazila (4-1).

Neki igrači su se vrlo loše ponašali, i zato smo primili 4 gola. Znam da je teško igrati sa igračem manje, ali to nije razlog da se odustane. Do crvenog kartona je sve bilo ravnopravno. I Kamerun je imao svoje prilike, iako je Hrvatska vodila. Ponašanje nekih igrača je nezadovoljavajuće. Čak i kad smo bili brojčano ravnopravni, nije bilo prihvatljivo", kazao je selektor Kameruna Volter Finke francuskom L'Ekipu nakon meča sa Hrvatskom.

Galerija

Bonus video: