Njemačka kroz dramu do četvrtfinala

Okršaj u Porto Alegreu okončan je tek u 2. minutu prvog produžetka, kada je rezerviste Andre Širle iskoristio centaršut Tomasa Milera i petom gurnuo loptu iza leđa M'Bolija
14 komentar(a)
Andre Širle, Njemačka, Foto: Reuters
Andre Širle, Njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2014. 23:01h

Nakon domaćina Brazila, drhtala je i Njemačka - jedan od glavnih favorita Mundijala patio je 90 minuta protiv nevjerovatnog Alžira Vahida Halilhodžića, a onda sa 2:1 slavio tek nakon produžetaka.

Drama u Porto Alegreu okončana je tek u 2. minutu prvog produžetka, kada je rezerviste Andre Širle (ušao na poluvremenu) iskoristio centaršut Tomasa Milera i petom gurnuo loptu iza leđa M'Bolija.

Bio je to gol za evropski klasik Mundijala u Brazilu - Njemačka protiv Francuske, 4. jula na "Marakani" u Rio de Žaneiru.

Kada su Alžirci bukvalno bili gotovi, Mesut Ozil je u kontranapadu, koji je takođe otvorio Miler, donio 2:0.

Sedamdesetak sekundi prije kraja Đabu je smanjio, ali je to bilo sve, iako je Bugera glavom imao polupriliku da donese penale.

Možda će Njemačka osvojiti Svjetsko prvenstvo, možda će ispasti i u četvrtfinalu, ali teško će ekipa Joakima Leva odigrati teži i dramatičniji meč do kraja Mundijala, jer su Alžirci bili pakleno težak rival...

Bonus video: