Sad svi znaju gdje je Crna Gora

”Tokom dana rodila mi se kćerka Sofija i u ring sam ušao sa posebnom emocijom i nije me mogao zaustaviti ni bokser koji je četiri godine vladao lakom kategorijom”, istakao crnogorski bokser
88 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2014. 09:28h

Ogrnut crnogorskom zastavom u Glazgovu, vitez magičnog četvorougla Dejan Zlatičanin je održao riječ datu prije velikog bokserskog spektakla u „Brajhed areni” da će baciti najboljeg boksera Škotske, Rikija Barnsa.

“Ja sam vrhunski bokser, svjetska klasa. Konačno sam dobio priliku i baciću i Barnsa”, citirali su našeg boksera mediji na Ostrvu.

I to sa velikom skepsom, navodeći da je Barns jedan od četiri najbolja boksera lake kategorije u svijetu, a da Zlatičanin nikad ranije nije boksovao van Balkana i da su domaće kladionice opravdano stavile koeficijent 10 na pobjedu anonimnog Crnogorca, kojeg će uništiti huk sa tribina gostujućeg ringa.

“Atmosfera je u areni bila kao na fudbalskoj utakmici - nevjerovatan huk 12.000 gledalaca, ali je nastao tajac kada sam ga bacio na patos lijevim krošeom u 15. sekundi. Nijesu mogli da vjeruju, a ja sam samo pojačavao tempo i jakim i preciznim udarcima došao do pobjede za najveću senzaciju u Škotskoj. Nijesu znali gdje se nalazi Crna Gora, a ja sam im rekao da ću im pokazati i održao sam riječ - ne bez ponosa kazao je Zlatičanin za „Vijesti”, nakon osvajanja internacionalnog WBC pojasa i što je još važnije, pozicije obaveznog pretendenta na titulu svjetskog šampiona.

Za razliku od Barnsa, koji prvi put u karijeri nije imao snage da se nakon meča obrati medijima, što je uradio čak i nakon pretpošle borbe u kojoj je već u 2. rundi doživio prelom vilice, Zlatičanin je pun sebe dočekao kraj najradosnijeg dana u životu.

”Tokom dana rodila mi se kćerka Sofija i u ring sam ušao sa posebnom emocijom i nije me mogao zaustaviti ni bokser koji je četiri godine vladao lakom kategorijom”.

Dinamit, nadimak koji je Zlatičaninu donio podatak da je od 19 pobjeda čak 13 riješio nokautom, kao kralj je pokorio Škotsku, odakle će svojoj princezici Sofiji kao prvi poklon donijeti krunu.

Za onu drugu, najveću, moraće da se pobrine u Americi, gdje je drži car lake kategorije Omar Figeroa.

"Lijevi kroše Crnogorca je monstruozan” konstatovali su mediji na Ostrvu, sa posebni osvrtom na rezultat od 2:1 (115:113, 115:113, 113:115).

“Domaći sudija Džon Kin i mi izgleda nijesmo prisustvovali istom meču! Njegova odluka da boduje za Barnsa u meču u kojem je Zlatičanin apsolutno dominirao je sramna”, naglasio je BBC.

Škotski mediji su odluku Kina okarakterisali kao pokušaj da ublaži poraz, kako bi Barns manje pao na bokserskim listama, a Glazgov ne bi u dugom periodu ostao bez spektakularnih borbi najveće scene.

“Veliki je šampion Barns, a suze su razlog pritiska od strane promotera da mora da pobijedi ako želi novi ugovor. Rekao mi je da je bio siguran da će lako sa mnom i potom Figeroom. Sportski mi je priznao poraz i naglasio da je izgubio od velikog ratnika”, objasnio je Zlatičanin.

Galerija

Bonus video: