Dejan Zlatičanin: Ovo je pobjeda za Sofiju!

Barnsu se od starta nije pisalo dobro, pošto je nakon drugog krošea Zlatičanina u 15 sekundi završio na patosu ringa
196 pregleda 27 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.06.2014. 23:20h

Ogrnut crnogorskom zastavom Dejan Zlatičanin je dočekao najveći trenutak u karijeri - da mu ringovni sudija iz Paname Ektor Afu podigne ruku u znak pobjede nad legendarnim Škotom Rikijem Barnsom pred prepunom "Brejhed arenom" u Glazgovu.

"Ovo je pobjeda za Sofiju", kazao je Zlatičanin ogrnut pojasom internacionalnog prvaka svijeta WBC verzije u lakoj kategoriji.

Zlatičaninu će 27. jun definitivno promijeniti život, pošto je u istom danu dobio kćerku Sofiju i izborio put za najveću scenu - borbu sa neprikosnovenim svjetskim prvakom Amerikancem Omarom Figeroom.

Iako je mislio da mu samo nokaut može donijeti pobjedu na ringu rivala, koji je do marta četiri godine bio WBO prvak svijeta, ipak sudije nijesu mogle da baš toliko zažmure na nemoć Barnsa da okrzne našeg borca.

Sa druge strane Zlatičanin je opravdao nadimak Dinamit od kojeg se tresla "Brejhed arena", a komenator Sky sportsa nepresatano ponavljao: "O zar opet taj razorni lijevi kroše koji baca Barnsa na konopce"

A Barnsu se od starta nije pisalo dobro, pošto je već nakon drugog krošea Zlatičanina završio na patosu ringa. Neoprezno je Barns prišao, a Zlatičanin se sagnuo i iz sve snage pogodio u bradu rivala, koji je pao pokošen.

Ipak, Barns je ustao nakon brojanja i pokazao nevjerovatnu izdržljivost da batine stoički podnese do posljednjeg gonga.

Zlatičanin je ipak slavio podijeljenom odlukom, pošto je domaći sudija dao blagu prednost svom bokseru (115:113, 113:115, 113:115). Presudna je bila korektna i profesionalna odluka sudije iz SAD Džeralda Ritera!

Bonus video: