Mesi stigao Nejmara, BiH poslala Iran kući

Nigerijci prošli zahvaljujući trijumf Bosne i Hercegovine protiv Iranaca. Po dva gola Mesija i Muse
6 komentar(a)
Lionel Mesi, Argentina, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Argentina, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.06.2014. 18:21h

Lionel Mesi je protiv Nigerije i u trećem meču zaredom na Mundijalu bio strijelac (3:2), došao je do brojke četiri (dijeli prvo mjesto s Nejmarom), ali je nakon utakmice slavila i aferčkia reprezentacija - zahvaljujući pobjedi Bosne i Hercegovine protiv Irana, Nigerijci zajedno s "gaućosima" idu u osminu finala.

Mesi je opet, utisak je i ne umarajući se, bio koban za protivnika - dao je prvi i drugi gol za Argentince, a onda ga je selektor Alehandro Sabelja kod 3:2 izveo i šansu da Rikardu Alvaresu.

As Barselone je, međutim, imao dostojnog protivnika u napadaču Nigerije Ahmedu Musi koji je odgovorio sa dva takođe prelijepa pogotka, pa je za trijumf Argentine presudan bio gol Markosa Roha poslije kornera Esekjela Lavecija.

A na stadionu "Fonte Nova" u Salvadoru, Bosna i Hercegovina je učinila sve da se časno oprosti od Mundijala, pa Iran nije imao šansi - golovi Edina Džeka, Miralema Pjanića i Avdije Vršajevića (3:1) srušili su snove "persijskih zvijezda" da mogu među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu, prvi put u istoriji.

Bonus video: