Predsjednik FIDE sjutra u Podgorici

Predsjednik Svjetske šahovske federacije (FIDE) Kirsan Iljumžinov boraviće sjutra u Podgorici, u posjeti Šahovskom savezu Crne Gore (ŠSCG), saopšteno je iz te asocijacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2014. 17:59h

Predsjednik Svjetske šahovske federacije (FIDE) Kirsan Iljumžinov boraviće sjutra u Podgorici, u posjeti Šahovskom savezu Crne Gore (ŠSCG). Iljumžinov će tokom jednodnevne posjete razgovarati i sa čelnicima Uprave za mlade i sport i Crnogorskog olimpijskog komiteta. Iljumžinov je i ranije u svojstvu prvog čovjeja FIDE boravio u Crnoj Gori.

Sjutra u podne na podgoričkom aerodromu Iljumžinov i njegovi domaćini, ŠSCG održaće konferenciju za novinare.

"Posjeta predsjednika Iljumžinova je čin podrške novom rukovodstvu ŠSCG, kako bi se što prije prevazišla upravljačka kriza, zbog poznatih dešavanja u prethodnim godinama a naročito skandala oko organizacije Evropskog prvenstva za mlade, koje je i inspektor za sport označio kao koruptivno-spekulativni posao. Poznato je da se tek dolaskom novog rukovodstva ŠSCG registrovao prema zakonu o sportu. Iljumžinov i FIDE su nam, u znak podrške i pomoći našim naporima da ojačamo Savez, povjerili organizaciju Svjetskog prvenstva za mlade naredne godine. MI smo sada u proceduri dobijanja saglasnosti Vlade, potrebne za organizaciju tako velikog takmičenja", kazala je predsjednica ŠSCG Angelina Vuković.

Iljumžinov je treći veliki zvaničnik FIDE koji dolazi u Crnu Goru u znak podrške i zajedničkih projekata sa ŠSCG. Od 10-12. juna u posjeti ŠSCG bio je potpredsjednik Boris Kutin, a od 17-19. juna pomoć u savjetima i zajedničkim projektima ŠSCG imao je i od drugog potpredsjednika, Ali Nihata Jazićija.

"Osim podrške našem Savezu, Illljumžinov će u susret izborima u FIDE predstaviti svoj program za novi mandat. Postoji najava, mada još u Savez nije stigla zvanična potvrda, da će u prvoj dekadi jula ŠSCG predstaviti program i drugi predsjednički kandidat, Gari Kasparov", naglasila je Vuković.

Bonus video: