Medenica: Azerbejdžan moramo ozbiljno da shvatimo

"Samo razmišljamo o mečevima sa Azerbejdžanom, želimo da pobijedimo u oba duela, kako bismo u posljednjem kolu samo odlučivali o svojoj sudbini”, rekao je Vuk Medenica
52 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Medenica, Foto: Savo Prelević
Vuk Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.06.2014. 07:43h

Nakon dva vikenda u gostima, i ukupno pozitivnog vilansa u dva dvomeča sa Poljskom (dvije pobjede) i Rumunijom (pobjeda i poraz), odbojkaše Crne Gore očekuju mečevi kod kuće u Evropskoj ligi, u Budvi prvo sa Azerbejdžanom, a onda i Grčkom.

Izabranici Slobodana Boškana imaju priliku da u naredna četiri meča u Mediteranskom sportskom centru izbore jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u četvrtfinale.

“Azerbejdžan je protivnik kojeg moramo da shvatimo ozbiljno i da obje utakmice pobijedimo. Sa tim pobjedama polufinale bi bilo veoma blizu, jer nas već sljedećeg vikenda očekuje Grčka, jedan od glavnih konkurenata za plasman u polufinale. Međutim, mi sada samo razmišljamo o mečevima sa Azerbejdžanom, želimo da pobijedimo u oba duela, kako bismo u posljednjem kolu samo odlučivali o svojoj sudbini”, rekao je za sajt Odbojkaškog saveza Crne Gore Vuk Medenica.

Nakon očekivane dvije pobjede na startu u gostima protiv podmlađenog tima Poljske, Dabović i drugovi su proteklog vikenda u Rumuniji upisali jednu važanu pobjedu protiv domaćina i time otvorili vrata polufinala. Na polovini takmičenja, naime, Crna Gora je treća na tabeli grupe A sa osam bodova, iza Grčke (12) i Rumunije (11), od kojih, međutim, “crveni” imaju po dva meča manje.

“Rumunija je veoma ozbiljan protivnik, sa kojim od početka morate jako da uđete u meč, jer ima dosta iskusnih pojedinaca, što se i vidjelo na ove dvije utakmice. Bukvalno je bila ista situacija u oba susreta, prvi dan smo mi diktirali ritam, a oni stizali i privodili kraj setove. Drugog dana je bilo obrnuto. Prije puta za Rumuniju smo znali da nas čeka težak posao i da nam je veoma bitno bilo da dobijemo makar jednu od dvije utakmice, kako bismo napravili siguran korak ka polufinalu”, dodao je Medenica.

Utakmice protiv Azerbejdžana igraju se u subotu i nedjelju u MSC Budva, sa početkom u 20 časova. Ulaz je slobodan.

Bonus video: