Promocija Slovinićeve knjige "Ars libris" na Trgu pjesnika

Posebno veče na trgu biće posvećeno obilježavanju stogodišnjici rođenja Mihaila Lalića
62 pregleda 1 komentar(a)
Slobodan Slovinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Slobodan Slovinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.06.2014. 08:45h

Čast da otvori ovogodišnji Trg pjesnika, pripala je poznatom budvanskom i crnogorskom slikaru, likovnom kritičaru i publcisti Slobodanu Sloviniću, koji će večeras u 21 sat predstaviti svoju knjigu “Ars libris“.

“Različitost žanrova, različitost poetika, umjetničkih i intelektualnih interesovanja, otkrivanje novih pisaca i novih uvida u djela onih koje već znamo, i ove godine će obilježiti književni program 'Grad teatra'. Zajedničko polje djelovanja svih gostiju, pisana riječ, preispitivanja bez zadrški, sloboda zauzimanja stava koji provocira uvriježena mišljenja i navike, valjani su razlozi da otpratimo i ovaj program 28. festivala”, kazala je selektorka Trga pjensika, Svetlana Ivanović.

Ovoga ljeta na Trgu pjsnika u Starom gradu svoja djela predstaviće i Jelena Gošović-Perović, crnogorska pjesnikinja Tanja Bakić, jedna od najizvođenijih dramskih spisateljica Biljana Srbljanović, Nikola Malović sa svojim najnovijim romanom “Jedro nade“. Posebno veče na Trgu će biti posvećeno obilježavanju sto godina od rođenja Mihaila Lalića, o kome će govoriti prof. Božena Jelušić. Izraelski pjesnik Amir Or gost je ovogodišnjeg Trga pjesnika kao i Goran Gocić, dobitnik prošlogodišnje NIN-ove, ali i nagrade “Miloš Crnjanski“, za svoj prvi roman “Tai“. Za ovu godinu je planirano i autorsko veče Miljenka Jergovića, mladog crnogorskog autora Nikole Nikolića. Predstaviće se i dr Žaneta Đukić-Perišić, a budvanska publika imaće priliku da se upozna i sa novim romanom Balše Brkovića “Plaža Imelde Markos“.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih filozofa mlađe generacije, sada već planetarno poznat, Srećko Horvat, takođe je gost manifestacije, kao i Branka Bogavac, vitez umjetnosti i književnosti, koja zatvara ovogodišnji Trg pjesnika.

Bonus video: