Čudesni Kostarikanci zatvaraju krug protiv Engleza

Nakon velikih pobjeda nad Urugvajem i Italijom, duel na stadionu “Mineirao” u Belo Horizonteu biće čak i najlakši zalogaj za ekipu Horhea Luisa Pinta
1 komentar(a)
Kostarika, Foto: Beta/AP
Kostarika, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2014. 10:48h

Dok engleski mediji još oplakuju sudbinu svoje selekcije na Mundijalu, jedna od najljepših priča prve faze Svjetskog prvenstva večeras dobija epilog - Kostariki treba samo bod protiv Gordog Albiona za prvo mjesto u “grupi smrti”!

Nakon velikih pobjeda nad Urugvajem i Italijom, duel na stadionu “Mineirao” u Belo Horizonteu biće čak i najlakši zalogaj za ekipu Horhea Luisa Pinta.

Ipak, selektor Kostarike u najavi meča kaže da mu se ne sviđa podatak što Englezi još nemaju bod.

"Engleska je majka fudbala, a majka fudbala ne može da dozvoli da ode sa Svjetskog prvenstva sa nulom. Kod njih će proraditi ponos, a nama će to otežati posao", kaže Pinto, uz najavu da će neke fudbalere odmoriti za osminu finala.

Ako Italija i Urugvaj odigraju neriješeno, Kostarikanci će i sa porazom sačuvati prvo mjesto.

Mijenjaće i Roj Hodžson - utakmica bez ikakvog rezultatskog značaja, uz već spakovane kofere za povratak u Englesku, idealna je prilika da se šansa pruži mlađim fudbalerima. Takva najava nije se, međutim, dopala engleskim medijima.

“Hodžson mora da vodi računa o ponosu i ne smije da pošalje na teren samo neafirmisane klince”, kaže se u komentaru “Telegrafa”.

Utakmica u Belo Horizonteu počinje u 18 sati po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video: